Ziar rusesc acuză România că ar fi de vina pentru norul radioactiv

Ziarul rusesc Komsomolskaya Pravda, ”Adevărul Comsomolist”, ediția de Chișinău, a publicat un articol în care autorul se întreabă dacă norul radioactiv care a acoperit Republica Moldova nu a venit din Rusia, ci din România?

Jurnaliștii spun că în Rusia au fost descoperite radiații ”mai mici decât norma”, arătând că și în România au fost descoperite astfel de radiații, doar că radiațiile din România ar fi mai mari decât cele din Rusia. Pentru a contura scenariul prezentat, în articol apare și o hartă neinteligibilă, unde România este singura țară marcată cu roșu. Ca sursă a hărții este trecută Agenția pentru Energie Nucleară.

”Pentru noi, cetățenii Moldovei, problema constă în altceva – deja de o lună și jumătate ne aflăm într-o poluare radioactivă, fie și nu prea mare – iar autoritățile, nimic, nimic. Ca să nu-l compromită pe vecinul din vest? Ce ar trebui să facă oamenii? Care sunt riscurile? Care sunt consecințele?”, se mai precizează în articol.

Orașul rusesc de unde a plecat norul radioactiv se numeste Argayash, care este unul dintre cei mai mari emițători de radiații din lume. Cu toate acestea, ani la rând, autoritățile au susținut că nu este nimic în neregulă acolo, deși, generații întregi de oameni mor de boli cauzate de radiații.

Sursa: http://www.stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *