Comisia de Arbitri a AJF Vâlcea dă credit tinerilor, dar meciurile cu miză le sunt încredinţate tot arbitrilor cu experienţă

Faptul că cei din Comisia Județeană de Arbitri dau credit tinerilor arbitri e un lucru bun. Dar, mergând pe premiza că e nevoie şi de unul sau doi „vulpoi” bătrâni, forul condus de Gigi Mosor nu renunţă nici la „fluieraşii” sau asistenţii cu experienţă.

Astfel, la acest moment, cele mai multe meciuri conduse la centru în toate competiţiile organizate de AJF le are un arbitru tânăr, de perspectivă, Răzvan Mosor. Un altul, la fel de tânăr e pe doi, Mihai Croitoru. Dar, dacă ne uităm pe listă, vedem că cei doi nu au împreună, meciuri la Superligă cât are, de unul singur, cel de pe 3, Daniel Demetrescu (foto). „Zăpadă” are 15 meciuri conduse la Superligă, în timp ce Mosor şi Croitoru au câte 6.

Un alt arbitru „cu greutate”, divizionarul A Cătălin Buşi are 33 de partide conduse până acum în toate competiţiile organizate de AJF, dar are 11 la Superligă! Mihai Iulian are 8 meciuri la Superligă, Iuliana Demetrescu are 7, iar Alin Olaru are 6. Se întâmplă acest lucru şi pentru că, fiind vorba de eşalonul fotbalistic cel mai de sus, în Vâlcea, şi diriguitorii de la AJF vor să dea, la meciurile din acest eşalon arbitri cu experienţă, pe de o parte, lucru pe care îl vor şi oficialii echipelor din acest eşalon.

Astfel, s-a ajs ca un arbitru (e adevărat de Liga 1) dar specializat ca asistent, Florin Păunescu, să arbitreze la centru 3  meciuri din Superligă şi 23 la toate eşaloanele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *