‘Fețele din Umbra’ expozitie de fotografie de Marius Florescu 27 noiembrie – 8 decembrie 2017

‘Fețele din Umbra’ expozitie de fotografie interactiva unica in Romania si in lume de Marius Florescu 27 noiembrie – 8 decembrie 2017 , Prefectura Iasi, Sala Galbena, Intrarea Gratuita

Marius Florescu, nascut in 1979 la Piatra Neamt si abandonat la naștere, are o malformatie a mainii stangi și incurabila boala Wilson (exces de zinc cu afectarea ficatului, cu risc de ciroza). Marius a crescut in doua orfelinate si cu suportul unor oameni de bine a reusit sa remedieze malformatia de la mana in proportie de 90% si sa aiba un tratament constant pentru boala Wilson, situatie care si astazi este sub control, insa cu foarte mari eforturi.

Marius a reusit sa-si duca pasiunea pentru fotografie la nivel de arta, avand peste 24 de expozitii in tara si doua in strainatate — Luvru din Paris si New York, reusind sa obtina mici sume de bani din vanzarea tablourilor, bani care i-a folosit in doua directii: medicamente pentru bolile pe care le are si materiale necesare in arta fotografica ( laptop, aparat, hartie, rame, etc ).

Cele 24 expozitii din Romania au fost realizate cu sprijinul unor oameni deosebiti, care au apreciat efortul si calitatea fotografiilor create.

Expozitia de la Luvru din 2010 a fost posibila cu sprijinul unui profesor din Franta, care venind in Romania l-a descoperit si l-a impresionat, spunandu-i ca trebuie sa fie prezent la Luvru si ca el va face tot posibilul sa ajunga acolo. Si a ajuns ! Pentru Marius, expozitia din Franta a insemnat enorm pe plan profesional, in plus, reusind sa obtina si 2.000 euro din vanzarea fotografiilor expuse acolo.

La New York, in 2015, a ajuns ca urmare a unor articole aparute in presa, unde 4 prieteni romani de acolo, fiind sensibilizati de povestea lui Marius, dar si de calitatea fotografiilor lui, l-au invitat si l-au ajutat sa realizeze o expozitie.

In prezent, Marius locuieste intr-un camin studentesc, in conditii insalubre, de unde i s-au furat lucrurile de valoare, in special laptopul cu lucrarile lui si aparatul de fotografiat. El lucreaza intr-un supermarket si castiga 1.000 ron / luna, iar jumatate din bani sunt pentru medicamente.

Cu toate acestea, Marius isi doreste si actioneaza in continuare ca un creator de vise si de drumuri pentru copii din orfelinate asa cum la randul lui si el a fost ajutat de altii. Astfel incepe o noua serie de expozitii unice si interactive in tara si strainatate.

Sursa: http://www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *