Marea Unire…sărbătoarea dezbinării naționale …

A mai trecut un an, un an în care sufletele contorsionate ale românilor au fost supuse unor schimbări imposibil de imaginat, unor experimente legislative refuzate de țările occidentale.

Peste noapte, am devenit din cetățeni liberi o masă impozabilă, indezirabilă …cu drepturi reduse și cu statut de sclavi moderni.

A mai trecut un an si ne-am reintors in trecut, in trecutul din care ne-am imaginat ca am  scapat, ca am sarit gardul in ograda Occidentului.

Ne-am dorit  o tara ca afara si ne-am  ales  cu o  democratie originala in care avem din ce in ce mai putine drepturi,din ce in ce  mai multe obligatii si nicio satisfactie.

Suntem o populatie  condamnata sa reactioneze doar in situatii de forta Foarte greu…si foarte rar…Letargia ne-a adus intr-un punct critic…am descoperit ca traim intr-o tara in care sistemul politic se bate cu cel securist, cu sistemul mama,sub privirile stupefiate ale celui de-al treilea sistem… amarastenii, clasa de manevra la fiecare ciclu electoral.

Anul acesta, Ziua Nationala a Romaniei a” picat” prost, din punct de vedere politic. Partidul aflat la guvernare si a scos de la naftalina proiectul  secret de guvernare, un proiect care se bate cap  in cap cu legislatia Europeana si cu interesele romanilor.

Mai nou, ca un blestem, i-a suparat si pe americani. Baietii de peste ocean  atrag atentia  ca excesele legislative le provoaca dureri de cap…si nu se stie…

Astfel, sub privirile critice ale americanilor, si reforma anuntata de PSD,  marea sarbatoare se va transforma intr-o mare tristete. Romanii nu mai au chef  nici sa se imbete…

Se spune ca suma viciilor ramane constanta, romanii au rezolvat problema…banii pentru vicii ajung , toti,  la plata cheltuielilor de asociatie.

Marea Unire vine…dar s-ar putea sa nu gaseasca pe nimeni “acasa”, nimeni dispus sa sarbatoreasca. Am unit tara, dar am traumatizat toate sufletele care se incapataneaza sa reziste acasa.

Bomboana pe coliva a fost dota oferita mostenitorilor regelui Mihai, in conditiile in care Romania este REPUBLICA.

Statul roman a decis, totusi,  ca Duda si Margareta merita o dota si o caruta de drepturi cu iz neconstitutional …Consortul a cerut 25 000 de euro pe an…altfel nu se da jos din  pat…

Actorasul a jucat bine, conform proiectului  de lege initiat de Guvern,  ’’Casa Regala va fi persoana juridica de utilitate publica, va fi finantata de la bugetul de stat si va primi gratuit Palatul Elisabeta pentru 99 de ani. Activitatile publice, proiectele si programele Casei Regale vor fi finantate atat din venituri proprii, cat si de la stat. Seful Casei Regale va avea pozitie de demnitate publica si va fi platit la nivelul unui fost sef de stat.’’

Potrivit Capital, Casa Regala a Romaniei ocupa locul 81 in Top 300 Capital 2015, cu o avere de 58-60 milioane de euro, care ar consta in mii de hectare de terenuri agricole si de paduri, castele si numeroase paduri.  Dar mai vrea…

Asa se face ca 1 Decembrie va fi o sarbatoare doar pentru cei aflati pe prima treapta a lantului politic, pentru platitorii de taxe va fi o confirmare a mistocarelii istorice.

Anul 2018 va fi un an sarac, cu multe disponibilizari, cu  ore suplimentare neplatite, fara tichete cadou  si fara  indemnizatii de vacanta.

Avem bani pentru cine trebuie, nu si pentru ce trebuie….

D.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *