Ministerul Sănătății anunță că a achiziționat 1 milion de doze de vaccin antigripal. Contractul a fost deja semnat

Ministerul Sanatatii a semnat contractul pentru achizitionarea a 1 milion de doze de vaccin gripal necesare pentru continuarea campaniei de vaccinare antigripala gratuita, informeaza un comunicat al institutiei, informează Hotnews.ro.

De asemenea, ministerul a transmis catre furnizorul de vaccin antigripal cantitatile de doze repartizate fiecarei directii de sanatate publica, iar de saptamana viitoare furnizorul va incepe livrarea in teritoriu. Directiile de sanatate publica vor primi cantitatile de vaccin solicitate, conform necesarului transmis la MS.

Pentru a evita in viitor situatiile de intarziere in aprovizionarea cu vaccin antigripal, Ministerul Sanatatii a incheiat, pentru prima oara, un acord-cadru pentru achizitia vaccinului antigripal pentru o perioada de doi ani, afirma sursa citata.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii va achizitiona peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu fata de anul trecut, astfel incat sa asigure vaccinarea unui numar cat mai mare de persoane aflate in grupele de risc.

In campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de imbolnavire, mai precis personalul medical, persoane cu varsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *