Premierul Mihai Tudose a dat o replică celor câteva sute de angajați care au organizat un proteste, miercuri, în fața Guvernului.

În timpul ședinței de Guvern, Tudose a ținut să sublinieze în fața jurnaliștilor că unul dintre cei care protestează în Piața Victoriei câștigă un salariu lunar … cât un ministru.

”Tot apropo de salarizare. Apropo de niște manifestații în fața Guvernului, informație publică, cât are unul dintre domnii din piață: 12.498 de lei, salariu lunar. Un director de la APIA, din teritoriu. I se pare puțin. Nouă ni se pare că e mult pentru un director într-un județ, ia cât un ministru. Da? Ca să rămânem aici.” – a spus premierul Mihai Tudose.

Câteva sute de angajaţi ai APIA protestează, miercuri, în faţa Guvernului, ei reclamând că de la 1 ianuarie ar urma să le fie reduse substanţial salariile şi că sunt discriminaţi faţă de angajaţii din Bucureşti ai APIA.

La protest participă angajaţi ai agenţiilor APIA din mai multe judeţe.

Angajaţii APIA din agenţiile judeţene au declanşat proteste în urmă cu două săptămâni, pichetând sediile instituţiilor.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu, spune că legea salarizării va duce la scăderea salariilor angajaţilor APIA din teritoriu, cu sume cupinse între 700 şi 2.800 de lei, începând cu 1 ianuarie.

“Impactul Legii salarizării asupra veniturilor este foarte mare, dar nu şi pentru angajaţii de la nivel central, care nu vor fi afectaţi. Ceea ce cerem noi este o salarizare unitară, să fim pe aceeaşi grilă de salarizare toţi angajaţii APIA, fără discriminări”, a declarat Mateescu.

El a adăugat că protestele vor dura până la soluţionarea problemelor ridicate, despre care Guvernul a fost înştiinţat de câteva luni.

Sursa: http://www.stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *