Editorial Ionel Gerea: „Marian Joiţa, un exemplu de modestie şi profesionalism”

Marian Joiţa. Un băiat care face, cu modestie şi pricepere, multe lucruri la HCM Rm. Vâlcea. Şi dacă e să amintim oamenii care au contribuit la renaşterea handbalului feminin românesc, în „templul” său de la Vâlcea, e musai, pentru că o cere, în fond, şi deontologia profesională, să amintim şi de Marian Joiţa.

De când îl cunosc, şi e ceva vreme, am ajuns la concluzia că Marian Joiţa are „lipsuri” în folosirea cuvintelor în limba română. E o glumă, desigur, pentru că vreau să spun că la băiatul ăsta nu există cuvinte sau expresii precum „nu pot”, „nu vreau” sau „nu ştiu”. Neaxiat după ideea că trebuie să iasă în faţă cu orice preț, Marian e tipul de băiat care tace şi face. Şi, credeți-mă, face bine, spre perfect, totul. Şi nu de teamă. ci din plăcere. Din dorinţa de a ajuta, de a face totul ci profesionalism, acolo unde se pricepe.

Marian Joiţa face un cuplu perfect cu profesorul Petre Berbecaru la conducerea clubului care încearcă, uşor uşor să calce pe urmele inegalabilei echipe Oltchim. Se îmbină, astfel, experiența unui titan al handbalului din România, profesorul Petre Berbecaru, cu tinereţea şi dorinţa de a face lucruri frumoase şi trainice, în cazul său.

Lucrurile mărunte uneori fac diferenţa. De exemplu, oarecum insesizabil, la prima vedere, aranjarea reclamelor care trebuie să ruleze pe acel panou de la marginea terenului, la o transmisiune în direct din Polivalentă, lucru important pentru sponsori, fiind vorba de un mijloc de publicitate imensă…de acest lucru, şi de multe altele, se ocupă Marian.

Modest şi cu mult bun simţ, Marian Joiţa contribuie, zi de zi, alături de profesorul Petre Berbecaru la asigurarea condiţiilor de pregătire şi nu numai pentru echipa care stă acum în „coasta” CSM-ului din Capitală.

Şi încă ceva. fost arbitru divizionar, Marian Joiţa a înfiinţat, şi ţine „în viaşă” o echipă cu un nume ce dă fiori pentru că a scris istorie în fotbalul românesc: AS Chimnia 2012.

 

Un comentariu la „Editorial Ionel Gerea: „Marian Joiţa, un exemplu de modestie şi profesionalism”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *