Şi la Vâlcea a demarat programul „Campionii Romaniei in scoala, liceu si universitate”

 

Miercuri 29.11.2017, in prezenta unui numar de aproximativ 260 de elevi de la Colegiul „Mircea cel Batran” din Ramnicu Valcea, s-a desfasurat prima actiune din programul „Campionii Romaniei in scoala, liceu si universitate”.

La deschiderea primului eveniment de acest gen au fost prezenti trei dintre sportivii de performanta pe care ii are judetul Valcea si anume: Maria Torok Duca – handbal, Simona Silvia Gogarla – handbal si Dinu Paul Viorel – karate, care le-au vorbit elevilor despre importanta sportului in viata, indemnandu-i sa le calce pe urme.

Lansarea proiectului a fost facuta in prezenta domnului prefect Florian Marin, a domanei Andra Bica, Inspector Scolar General al judetului Valcea,  a domnului Marinescu Bogdan, directorul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Valcea, si a domnului director al Colegiului National „Mircea cel Batran” Pana Catalin.

    Maria Torok Duca a participat de-a lungul carierei sale la 268 de meciuri de handbal si a inscris peste 880 de goluri, fiind castigatoare a mai multe titluri in: Liga Nationala, Cupa Romaniei, Campionatul Spaniei, Cupa Spaniei, Cupa IHF si Supercupa Europei.

    Simona Silvia Gogarla, cu un palmares de invidiat in handbal, se poate mandri cu 93 de prezente la echipa nationala, unde a marcat peste 450 de goluri. A obtinut medalia de aur la Campionatul Mondial de Juniori din Brazilia in anul 1995 si medalia de aur la Campionatul Mondial din Rusia in anul 2005. A jucat in  Liga Nationala, Cupa Romaniei, Cupa Sloveniei, Campionatul Sloveniei, Campionatul Spaniei, Nemzeti Bajnoksag I, Magyar Cupa, Liga Campionilor EHF, Cupa EHF si Cupa Cupelor EHF.

   Dinu Paul – Viorel, Campion Mondial, Campion European, multiplu Campion National si castigator al Cupei Romaniei la karate. Actualmente Maestru al Sportului, Antrenor Emerit, si Maestru Emerit al Sportului, prin Ordin de Ministru al Tineretului si Sportului, obtinand in anul 2017 Centura Neagra si gradul 5 DAN. A obtinut un numar de 188 de medalii dupa cum urmeaza: 55 medalii aur, 52 medalii argint si 81 medalii bronz la Campionate Mondiale (stilurile shotokan si goju ryu), Campionate Europene (stilurile shotokan, wado ryu, shito ryu si goju ryu), Campionate Internationale, Campionate Nationale, Cupa Romaniei, Cupe Internationale si Nationale.

A fost premiat de catre Presedintele Romaniei, Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Karate si de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, in repetate ocazii.

A obtinut rezultate notabile si ca antrenor, sportivii pregatiti de el reusind sa obtina un numar de 1.581 de medalii dupa cum urmeaza: 391 medalii aur, 467 medalii argint si 722 medalii bronz la Campionate Mondiale (stilurile shotokan si goju ryu), Campionate Europene (stilurile shotokan, wado ryu, shito ryu si goju ryu), Campionate Internationale, Campionate Nationale, Cupa Romaniei, Cupe Internationale si Nationale.

De mentionat este faptul ca a obtinut rezultate frumoase si cu sportivii cu dizabilitati, la concursurile de Para-Karate, medalii fiind castigate la:  Campionatul National Para-Karate – 4 medalii (1 de aur) si Campionatul International de Para – Karate – 11 medalii (2 de aur).

Biroul de presa al D.J.S.T. Valcea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *