Tânărul arbitru vâlcean Răzvan Mosor: „Am mers la arbitraj din curiozitate, acum fac acest lucru din plăcere”

Generaţia tânără de arbitri din Vâlcea propune un nume: Răzvan Mosor, cel care la 19 ani pare a fi un arbitru de perspectivă, cu şanse reale de a ajunge în ligile superioare. A terminat liceul la Liceul Tehnologic Oltchim, a luat bacalaureatul şi urmează să meargă la o facultate, în Vâlcea sau la Sibiu. „Oricum, nu renunţ la arbitraj”.

„Am ajuns la arbitraj în urmă cu 5 ani (la 14 ani) la sugestia lui nea Gigi Mosor (nu suntem rude, doar asemănare de nume, suntem vecini la Goleşti). La început a fost curiozitate, acum a devenit plăcere”.

Timp de trei ani, Răzvan a făcut şi linie. „E mai greu să fi la centru, ai mai multă responsabilitate. dar şi liniorii te ajută, au rolul lor. E important să ai încredere în asistenţii pe care-i ai la un meci”.

Despre generația tânără de arbitri pe care o formează Gigi Mosor, Răzvan spune că, în opinia sa, „e o generaţie talentată, la început de drum. E greu pentru toată lumea, dar dacă-ţi place ceea ce faci, cu timpul capeţi experienţă”.  oricum, Răzvan are încredere în el şi spune că în teren nu fluieră sub presiune, cu frică: „Ce văd, aia dau, indiferent că e pentru gazde sau oaspeţi”

Ca şi hoby, Răzvan Mosor: filmele, serialele şi muzica.

A ţinut cu Rapid. „Şi acum ţin cu ei, chiar dacă sunt în Liga a 4-a. Anul trecut, că era un grup de rapidişti acolo, am ținut cu Astra. Acum, din Liga 1 nu am o echipă preferată.

Un arbitru român de care-i place lui Răzvan Mosor acum e Horaţiu Feşnic.

„Copii care vor să meargă spre arbitraj, părerea mea, să meargă. Merită. Mai ales dacă-ţi place şi dacă intri în comunitate. Devine interesant”

Un comentariu la „Tânărul arbitru vâlcean Răzvan Mosor: „Am mers la arbitraj din curiozitate, acum fac acest lucru din plăcere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *