Tânărul arbitru vâlcean Mihai Croitoru: „Cred că ar trebui să existe o cerinţă ca cei care vor să fie arbitri să fi jucat fotbal în prealabil!”

Un tânăr arbitru vâlcean, de perspectivă, e Mihai Croitoru (foto). Actualmente student la „Lucian Blaga”, în Sibiu, la Educaţie Fizică, Mihai vine în week-end în Vâlcea şi arbitrează.

„Am mers la cursurile de arbitri organizate de nea Gigi Mosor, în urmă cu 5 ani (avem atunci 16 ani) pentru că mi-a plăcut fotbalul. Am şi jucat vreo doi ani. Mai întâi la nea Gică Lepădatu, apoi la Frăţia, la Dan Zguroiu. Ca arbitru, dacă ai jucat fotbal, simţi altfel jocul, contactele între jucători le judeci altfel. Eu cred că ar trebui să fie şi o cerinţă ca cei care vor să fie arbitri să fi jucat şi fotbal.

La început a fost şi arbitru asistent. Acum face doar centru. „E incomparabil mai greu la centru. Când eram mai mic, recunosc, am fost tentat să iau unele decizii în teren de frică. Acum nu se mai pune problema. Mihai spune că nu are o problemă nici în a arbitra având ca asistente două fete. „În Vâlcea sunt arbitre valoroase”

Mihai Croitoru are ca hoby, atunci când are un pic de timp liber, cititul şi să joace fotbal.

În ţară nu mai are o echipă favorită. „Ţineam cu Univ. Craiova, dar acum nu mai e. Asta de acum e CS U Craiova, nu e Craiova adevărată. În Europa ţin cu Barcelona.

Mihai Croitoru are şi un arbitru român favorit: „Îmi place mult Istvan Covaci. Din toate punctele de vedere, eu cred că e mai bun ca Haţegan”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *