Protestele au continuat în Piața Victoriei și în restul țării

Lumea a protestat din nou duminică seară în Piața Victoriei. Oamenii au strigat împotriva modificărilor aduse legilor justiției dar și a problemelor din spitale.

În timpul protestului ce a durat câteva ore doar un singur minut a fost liniște în Piață, în minutul în care s-a ținut un moment de reculegere pentru Regele Mihai.

“Justiţia funcţionează din ce în ce mai bine, până recent funcţiona. De ce să schimbi ceva care merge?”

“Va fi atacată politic, toţi vor fi numiţi politic şi vor controla ei pe cine vor investiga.”

“Ne scoate în stradă Liviulică, Liviu Dragnea. Să scape de puşcărie, de faptele lui de corupţie, că de un an nu a făcut nimic.”

Acestea au fost doar câteva din lucrurile scandate de către protestatari.

La protest a participat și fostul premier Dacian Cioloș, acesta a declarat: “Au fost aleşi democratic dar au impresia că după ce ai fost ales poţi să faci ce vrei, asta nu e democraţie, după părerea mea, şi nici respect faţă de cetăţeni”

Liderul opoziției, Ludovic Orban, a fost și el prezent la manifestații. Acesta a declarat: “Noi ne opunem cu toate armele, forţele, desigur constituţionale, legale, regulamentare pe care le avem la dispoziţie pentru a împiedica aceste acte grave la independenţa justiţiei.”

Despre domonstrațiile de ieri au scris și presa din străinătate.

“Mii de români protestează la Bucureşti faţă de modificările propuse ale legilor justiţiei”, scrie Reuters.

Fox News notează că peste 10.000 de oameni au protestat în România

Washington Post, Daily Mail şi US News scriu, de asemenea, despre protestele de duminică, la care au participat mii de persoane.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *