Taximetria ilegală, din nou pe masa Prefectului Marin. CINE ARE DREPTATE? Transportatorii, poliţiştii sau Prefectura care cere o implicare mai mare din partea tuturor organelor abilitate?

Marţi, 12 decembrie, prefectul Judeţului Vâlcea, Florian Marin s-a întâlnit cu reprezentanţii reprezentanți ai Inspectoratului Județenean de Poliție, reprezentanţii firmelor de transport în comun, dar şi reprezentanţi ai unor instituţii, precum RAR şi ANAF, dar şi primări.

Centrul discuţiei a fost „taximetria la negru” şi soluţii pentru rezolvarea acestui fenomen care dă bătaie de cap autorităţiilor judeţene.

După un scurt raport al Poliţiei Judeţene, prezentat de comisarul şef Gabriel Ciobotoiu, din care a reieşit că deşi s-au efectuat controale şi filtre, s-au aplicat amenzi şi/sau suspendat licenţe, măsurile nu au avut niciun rezultat vizibil.

Acest lucru a fost observat şi de prefectul Florian Marin, care a încercat şi încearcă să găsescă o soluţie viabilă pentru a stopa fenomenul.

În urma şedinţei de lucru, transportatorii, reperezentaţi de Dan Becşenescu (Antares), Daniel Matei (MatDan) şi Gheorghe Obadă (Obada – Transmontana), s-au arătat destul de şceptici în viitoarele rezultate.

În concluzie, fiecare parte implicată are dreptatea ei. Poliţia Rutieră s-a plâns că nu are personalul necesar pentru a efectua mai multe controale, transportatorii se plâng că pierd bani din cauza „rechinilor” şi mai sunt amendaţi de poliţie la cea mai mică abatere, călătorii se plâng de faptul că microbuzele şi autobuzele nu corespund din punct de vedere al calităţii etc.

În urma şedinţei, Florian Marin a cerut o mai mare implicare din partea instituţiilor implicate şi nu doar a poliţiei.

Conform Legii taximetriei, 38/2003 ()actualizată în 2017, la Articolul 37, al. 1, sunt specuficaţi reprezentanţii organelor de control autorizaţi să efectueze controale şi anume: administraţia publică locală; organele fiscale locale şi judeţene; organele de specialitate din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor, precum şi din unităţile sale teritoriale; Autoritatea Rutieră Româna – ARR, prin reprezentantele teritoriale; Biroul Român de Metrologie Legală, prin reprezentantele teritoriale; structurile poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române; Regia Autonomă „Registrul Auto Român”, prin reprezentantele teritoriale; Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, prin oficiile teritoriale şi inspectoratele teritoriale de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *