La doar 16 ani şi jumătate, tânărul arbitru vâlcean Robert Băltac se anunţă un arbitru de viitor

74 de tineri arbitri asistenţi sau cu experienţă a avut la dispoziţie, în prima parte a sezonului, Comisia de Arbitri dinb cadrul AJF Vâlcea.

Cea mai spectaculoasă ascensiune a avut-o un copil de numai 16 ani şi jumătate, Robert Băltac. Deși e la o vârstă fragedă, preşedintele comisiei, Gigi Mosor are numai cuvinte de laudă la adresa lui. Dovadă că este apreciat stă faptul că acest copil este pe locul 2 în topul arbitrilor asistenţi cu cele mai multe meciuri în această primă parte a sezonului, cu 45 de meciuri ca „tuşier”. 3 dintre acestea le-a avut la Superligă.

Primul în acest top este Claudiu Apostolescu (47 de partide), iar podiumul este închis de Marius Glodeanu (44 de partide – 9 la Superligă).

Există şi aici, ca şi la centrali, un arbitru asistent, în Top 10, care nu are niciun meci la Superligă. E vorba de Andrei Taifas (locul 6), cu 39 de meciuri. De asemenea, în acelaşi top, pe locul 9 o găsim pe Adela Popescu. Aceasta are 36 de partide ca „tuşier”, însă doar una la Superligă.

Cele mai multe meciuri, ca tuşieri, la Superligă, în prima parte a sezonului, le au colegele noastre, jurnalistele Simona Sima şi Ramona Bălteanu.

Interesant e faptul că deşi sunt consacraţi la centrali, sunt şi 3 arbitri vâlceni cu experienţă care au câte un meci la tuşă: Cătălin Buşi, Alin Croitoru şi Sebastian Lăstun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *