Tânărul arbitru asistent vâlcean Robert Băltac: „Vreau să fac performanţă la nivel înalt în arbitraj!”

Când a început meseria de arbitru avea 15 ani jumate. E elev la Liceul Energetic şi arfe deja un an de activitate ca „tuşier” în cadrul Comisiei Judeţene de Arbitri Vâlcea. Robert Băltac vrea să facăp performanţă în arbitraj.

„Am văzut anunţul că se fac cursuri. eram cu un prieten.El s-a dus primul la curs, apoi m-am dus şi eu. Am jucat fotbal înainte şi m-a atras arbitrajul.

Primul meci pe care l-am avut ca arbitru asistent a fost la juniori A1, Păuşeşti Otăsău cu FC Băbeni. Acolo a fost şi un arbitru cu experienţă să mă vadă, Iulian Truşcă, trimis de dl preşedinte Gigi Mosor. Apoi, al doilea meci a fost la Liga a 5-a, Laloşu – Scundu.

A urmat o perioadă de juniori până la sezonul de primăvară, când mi s-a dat şansa să incerc la liga 5. Acum sunt sigur pe mine, încerc să muncesc pentru a ajunge cât mai sus.

Pentru mine, că m-am obișnuit, nu mi se pare greu la linie, chiar dacă sunt şi perioade mai grele.

Nu am avut momente în care să iau decizii sub presiune.

Arbitri vâlceni pe care i-aş putea lua ca exemplu ar fi Cătălin Buşi, Florin Păunescu, Adi Comănescu. Îmi place că sunt calmi şi siguri pe deciziile pe care le iau. În viitor aş vrea să pot fi ca ei.

Echipa de fotbal cu care țin în România e FCSB, iar în Europa, Barcelona.

As vrea să le mulțumesc celor care mi-au acordat încredere. În primul rând domnului Gigi Mosor, dar şi domnului Demetrescu şi colegilor care m-au susținut”.

 

 

Un comentariu la „Tânărul arbitru asistent vâlcean Robert Băltac: „Vreau să fac performanţă la nivel înalt în arbitraj!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *