Cătălin Buşi, arbitrul vâlcean care a trecut prin toate fazele arbitrajului

A început arbitrajul în 1998, după un curs făcut cu Florin Tâbârcă. Erau circa 30 de cursanți, printre care Laurenţiu Mosor, Cristi Hoarcă sau Lucian Floarea. Acum din acea grupă a rămas doar el.

Primul meci arbitrat la juniori: Sănătatea Govora – Electra. A avut emoţii, ca la orice debut. Era jucător de fotbal la Electra şi dl profesor Bugheanu l-a anunţat că se fac cursuri de arbitraj. A ajuns acolo şi puţin din curiozitate.

Crede că e un mare avantaj pentru cei care au făcut fotbal să practice arbitrajul. Dar poţi ajunge şi arbitru mare chiar dacă nu ai jucat fotbal.

A fost în echipă cu arbitri de top precum Ovidiu Hațegan. A avut onoarea să-i aibă, ca al patrulea oficial, pe Cristi Baraj şi Alexandru Tudor.

Copilului lui, Eduard, 7 ani, îi place să se uite la fotbal, dar e prea mic să se gândească la arbitraj. Fata, Karina, 11 ani, face atletism, dar face și cursuri de chitară, ca și băiatul.

Din călătoriile prin lume, Cătălin Buşi a rămas impresionat de Suedia, o țară foarte frumoasă, dar scumpă.

A avut o ascensiune normală, plecând de jos. a stat o perioadă la Liga a 3-a, apoi la Liga la 2-a și a ajuns la Liga 1, având șansa să arbitreze pe marile stadioane (Naţional Arena – adiţional), la Ploieşti, la Cluj, pe Cluj Arena, unde l-a avut ca al patrulea oficial pe Cristi Balaj.

Deşi au fost şi e coleg de arbitraj cu un alt vâlcean, Adi Comănescu, Cătălin Buşi l-a avut totdeauna pe acesta drept model, mai ales că a primit sprijin din partea lui Adi Comănescu în multe situaţii.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *