Noi specii descoperite în Amazon aproape în fiecare zi

video.nationalgeographic.com/video/news/170831-wwf-new-amazon-species-vin-spd

Bazinul Amazonului este atât de plin de viață încât oamenii de știință descoperă o specie nouă de plantă sau de animal o dată la două zile.

Aceasta este concluzia unui studiu de doi ani asupra speciilor noi descoperite condus de World Wildlife Fund (WWF) și un grup ce se ocupa de ecosistemul din Brazilia situat în Mamiraua. Aceste organizații au urmărit numărul de vertebrate noi și de specii de plante raportate în Amazon în 2014 și 2015.

In total, the team collected credible reports of 381 newly described species, including 216 plants, 93 fish, 32 amphibians, 20 mammals, 19 reptiles, and one bird.

În total, echipa a colectat rapoarte credibile a 381 de specii noi descoperite, incluzând 216 specii de plante, 93 de pești, 32 amfibii, 20 de mamifere, 19 reptile și una de pasări.

Găsirea a atât de multe specii noi în Amazon nu este așa de surprinzător, spune http://www.nationalgeografic.com. Regiunea este masivă, întinzânduse de la o parte la cealaltă a continentului, și reprezintă deja 10% din speciile de plante și animale ale planetei.

Ce ia uimit pe experți a fost numărul mare de mamifere și reptile mari ce au reușit să nu fie detectate pentru atât de mult timp, spune Pedro Nassar, un biolog la Institutul din Mamairaua pentru Dezvoltare Sustenabilă.

Cele mai surprinzătoare descoperiri au inclus o nouă maimuță numită Maimuța cu coada de foc zogue zogue ce a fost găsită în 2015 și un nou delfin de apă dulce anunțat in 2014.

Noile rapoarte notează, totuși, că ritmul accelerat al distrugerii habitatului în regiune ar putea împinge multe dintre noile specii la extincție înainte ca oamenii de știință să le poată studia. Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii deja a etichetat mai multe dintre noile specii de animale și plante ca amenințate sau în pericol de extinție.

Sursa: http://www.nationalgeografic.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *