Carte de religie electronica pe manuale.edu.ro

Manualul școlar este un bun de interes public, potrivit unui proiect de lege care reglementează regimul manualului școlar de bază în învățământul preuniversitar.

De aceea trebuie să ne întrebam dacă și religia face parte din acest ”bun de interes public” sau este doar o formă de îndoctrinare a copiilor. Chiar este necesar să se facă religie în școală sau acea oră, care de câțiva ani nici măcar nu mai este obligatorie, poate să fie înlocuită de alte ore mai importante și mai interesante care să îl ajute în viitor.

Japonia nu a devenit puterea economică de astăzi obligânduși copii să învețe în școală religie ci informatică. Acolo, încă din clasele mici, copii învață nu numai partea de software ci și de hardware a unui calculator, învățând până la urmă să construiască o unitate ade la nivelul microcipurilor.

Cât de greu ar fi să se introducă, în loc de religie, căte o oră de programare pentru copii, în care să învețe să programeze joculețe sau alte lucruri ușoare. Deja exista numeroase programe online prin care copii pot face asta, ca de exemplu Hour of Code, cât de greu poate să fie și pentru guvern să creeze un astfel de program?

Conform actului normativ, proiectele de manuale școlare sunt realizate de către autori/coautori și se depun în formă de manuscris la Ministerul Educației Naționale (MEN), în vederea evaluării calității științifice. Evaluarea manualelor se organizează prin Centrul Național de Evaluare și Examinare și Institutul de Științe ale Educației, în baza unei proceduri aprobate prin ordin al ministrului Educației Naționale, de către grupuri de evaluatori formate din cadre didactice, selectate în baza apelului public de selecție.

Cu atâtea evaluări științifice, tind să mă întreb, ce legătură are religia aici și de ce se mai învață în școală. Pot să spun din proprie experiență că oricum nu se face mai nimic la această oră așa că de ce nu am înlocuit-o deja?

Manualele școlare admise în urma evaluării vor fi publicate pe platforma http://www.manuale.edu.ro, cu scopul de a selecta manualul școlar de bază prin proceduri transparente aprobate prin ordin al ministrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *