Gheorghe Staiu un mai este primarul comunei Șușani

Gheorghe Staiu un mai este edilul comunei Șușani, asta după ce joi, 14 decembrie, subprefectul Aurora Gherghina a semnat ordinul de încetare a mandatului primar.

În acestă dimineață, ordinul semnat de Prefectura Vâlcea Astazi a ajuns la Primaria Șușani și urmează să fie prezentat Consiliului Local.

Conform ordinului de prefect Gheorghe Staiu și-a încetat activitatea din data de 23.11.2017.

Gheorghe Staiu a fost găsit în incompatibilitate și în conflicto de interese de către Agenția Națională de Integritate.

Staiu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05 iunie 2008 – 23 octombrie 2014, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, și funcția de administrator al S.C. STAIU DAMIR SNC, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

În august 2015, ANI l-a acuzat pe Staiu și de conflict de interese administrative, după ce ”în exercitarea mandatului de primar, a încheiat, la data de 30 octombrie 2012, un contract privind concesionarea suprafeței de 112 mp, aparținând domeniului privat al Comunei Șușani, către S.C. STAIU DAMIR S.N.C. (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată și soția acestuia dețineau funcția de administrator), încălcând, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 și dispozițiile art. 75, lit. a), b) și c) din Legea nr. 393/2004”, se arată în raportul ANI.

Până la alegeri, Primăria Șușani va fi condusă de viceprimarul PNL, Gheorghe Constantinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *