Guvernul majorează numărul de posturi pentru Administrația Națională a Penitenciarelor

Pe lângă faptul că executivul a eliberat deținuții din penintenciarele din țară deoarece nu se găseau bani la buget să li se acorde ”condiții”, acum aceștia se gândesc și să mărească numărul de angajați din penintenciare, astfel deținuții care încă au mai rămas după gratii pentru faptele lor să fie supraveghiați de cât mai multe persoane.

Posturile pentru sistemul penitenciar se suplimentează cu 1000 de locuri, de la 15.041 la 16.041, potrivit unei hotărâri de Guvern aprobată în ședința de ieri.

Nevoia de suplimentare a posturilor este dată de înregistrarea, la nivelul sistemului penitenciar, a numeroase ore suplimentare nerecuperate, precum și de darea în folosință a unor spații noi de cazare pentru deținuți.

De asemenea, Ministerul Justiției a întreprins, în perioada 2014-2016, la nivelul sistemului penitenciar, un proces de standardizare a număului de posturi în sistem, prin redimensionarea statelor de organizare și a structurilor organizatorice, pe domenii de activitate, rezultând un necesar total de 20.120 de posturi. Suplimentarea necesară de 5.061 de posturi nu se poate realiza într-o singură tranșă, ci într-un orizont de timp de aproximativ 5-7 ani.

De asemenea, sistemul penitenciar a pierdut un număr de 507 posturi printr-o ordonanță de urgență care a fost declarată neconstituțională – OUG 77/2013, iar cele 507 posturi pierdute nu au mai fost alocate.

După toate acestea ne întrebăm dacă nu ar fi mai bine să se mai aducă, pe lângă acești o mie de oameni, încă o mie și o dată cu ei și un nou penintenciar, astfel încât să nu mai fim nevoiți să eliberăm criminalii ce stau îngrămădiți în închisorile din România?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *