Taximetrie ilegală la Grădiștea

Polițiștii Secției 11 Poliției Rurală Zătreni au depistat în Grădiștea un șofer care efectua transport de persoane fără a deține autorizație în acest sens.

Acest lucru vine la câteva zile după ce marţi, 12 decembrie, prefectul Judeţului Vâlcea, Florian Marin s-a întâlnit cu reprezentanții Inspectoratului Județenean de Poliție, reprezentanţii firmelor de transport în comun, dar şi reprezentanţi ai unor instituţii, precum RAR şi ANAF, dar şi primări pe subiectul „taximetriei la negru” şi soluţii pentru rezolvarea acestui fenomen care dă bătaie de cap autorităţiilor judeţene.

Citește mai mult despre taximetria ilegală aici:

În dimineața zilei de 16 decembrie a.c., polițiștii au depistat în trafic, în Grădiștea,un bărbat de 45 de ani, din Zătreni, care transporta două persoane în regim de taxi,fără a deține autorizație în acest sens.

Din verificările efectuate s-a stabilit că acesta a mai fost depistat şi cu alte ocazii efectuând transport public de persoane contra cost, fără autorizaţie, fiind sancţionatîn acest sens.

Polițiștii l-au sancționat contravențional pe șofer, acestuia fiindu-i suspendat dreptulde a folosi autoturismul pentru 6 luni, conform legii. De asemenea, i-a fost reținut șicertificatul de înmatriculare.

Totuși aceste măsuri nu par să fie destule pentru ai opri pe ”rechini”, care continuă să ia oameni contra cost și să afecteze astfel firmele de transport care deși au acelaș preț la bilet ca și acești taximetriști, plătesc taxe care merg dupa aceea la bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *