Protest al magistraților împotriva modificărilor aduse Legilor Justiției. O mie de magistrați în fața sediilor instanțelor

Comisia parlamentară specială pentru legile justiţiei a dat luni seară undă verde raportului la legea privind Statutul Magistraților care va intra, cel mai probabil marți, în dezbaterea Senatului – camera decizională în acest sens.

În timp ce parlamentarii și-au văzut de treabă cu viteză luminii, în justiția românească s-a înregistrat luni o premieră.

Aproximativ o mie de judecători și procurori din București și din țară au protestat în faţa sediilor instanţelor, nemulțumiți de modificările aduse codurilor penale și legilor justiției.

În București, magistrații au protestat pe treptele Palatului de Justiție. Sutele de judecători și procurori au aprins luminile telefoanelor – un semn pentru parlamentari că vor rămâne atenți la orice încercare a acestora de a îngrădi statul de drept.

Procuror Antonia Diaconu: ″Sunt legi grăbite speră să fie ascultăți că îi pune în imposibilitatea de a desfășura anchete. Este ilegal să facem greva dar noi am făcut un protest nu o grevă.”

Magistrat: “Avem speranța că vor ascultă ce spunem.”

Scările Curții de Apel au fost pline. Peste o mie de magistrați au protestat tăcut însă poartă în mâini jurământul pe care l-au depus la numirea în funcție: “Jur să apăr constituția, să-mi îndeplinesc atribuțiile cu onoare și fără părtire.”

Sursa: http://www.stirileprotv.ro

 

Un comentariu la „Protest al magistraților împotriva modificărilor aduse Legilor Justiției. O mie de magistrați în fața sediilor instanțelor

 • 21 decembrie 2017 la 13:37
  Permalink

  Ce pacat ca nu au simtul realitatii judecatorii dar mai ales procurorii , indiferent de unde in aceasta tara.
  Cind se vor afla hotiile si monstuozitatile la care sint partasi , atunci sa-i vedeti cum vor striga
  ca din gura de sarpe. Ca acel portocala sint toti acesti nemernici cu scoala facuta la nu se stie ce facultate de nisa.
  Se pare ca la Valcea acestia , fara deosebire , au iesit la indemnul celui care s-a ajuns la CSM si care crede ca poate sa dea uitarii caracterul infect. De fapt ce iese din pisica soareci maninca.
  Taticul mincator la securitate , fiul mincator de de toate.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *