Echipa de para-kartate de la CS Chimia, premiată la Gala Sportului Vâlcean

Antrenorul emerit Paul Dinu a mai surprins o dată lumea sportului vâlcean. Astfel, în februarie 2017 acesta a „încropit” o grupă de tineri cu dizabilităţi, grupă pe care a început s-o pregătească la karate. „Dacă în strategia de  dezvoltare a sportului am scris că e important să oferim şansa şi tinerilor cu dizabilităţi să facă sport, am considerat că e bine să dau eu un prim exemplu”. La început au venit la antrenament un număr de 8 astfel de tineri, acum Paul Dinu are în pregătire un număr de 13 tineri cu dizabilităţi: 7 fete şi 4 băieţi.

Recent, o parte dintre aceşti sportivi au şi participat la diferite competiţii de gen. mai mult, câţiva dintre ei au şi obţinut medalii. Medaliaţii sunt Diana Gheran Popescu, Elena Vlad, Alexia Iancu, Florian Fumur, Alin Ionescu şi Radu Stanciu.

Despre acest lucru, Florian Mărăcine, preşedintele Asociației Down, ne-a declarat: „A fost ideea noastră, a părinţilor să facem o activitate sportivă, l-am găsit pe dl Paul Dinu, care a fost foarte deschis şi a îmbrăţisat cu multă plăcere ideea. Pentru noi acest lucru a însemnat foarte mult. Este o premieră pentru Vâlcea această echipă de para-karate formată din tineri cu Sindromul Down. Veteranul echipei este Florin Fumur, de 43 de ani. Am participat cu emoții la competiții şi la Campionatul Naţional de para-karate, unde am obținut multe medalii, chiar şi aur, purtând cu mândrie numele județului şi al orașului nostru. În unele momente, spectatorii din sală vorbeau la modul laudativ despre ceea ce fac cei din Vâlcea.  Este o bucurie imensă că am găsit înțelegere şi sprijin la domnul Paul Dinu şi echipa sa de antrenori, motiv pentru care le mulțumim din suflet. Mulţumim şi domnului Bogdan Marinescu pentru premierea făcută la gala sportului vâlcean, şi pentru faptul că este alături de noi. Sperăm într-o colaborare strânsă cu primăria Rm Vâlcea și autoritățile județene, astfel incit să putem participa la competiții internaționale dedicate persoanelor cu dizabilităţi, de unde să venim încărcați cu medalii şi totodată să facem cunoscute plaiurile noastre”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *