Actiune a jandarmilor împotriva comercianților de petarde

În data de 20 decembrie a.c., 15 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea au organizat și coordonat o acțiune punctuală pe linia deținerii și comercializării materialelor pirotehnice.

Pe raza orașului Băbeni, în zona Haltei Slăvitești, jandarmii vâlceni au depistat un bărbat în timp ce încerca să comercializeze două baterii de artificii, două tuburi de artificii în formă cilindrică și 100 de petarde.

S-a stabilit faptul că, A.C. în vârstă de 28 de ani, nu deținea documente specifice pentru astfel de materiale, și nu avea calitatea de pirotehnician autorizat sau artificier.

De asemenea, în aceeași zi o femeie încerca să comercializeze ilegal, pe raza municipiului Drăgășani, strada Piața Pandurilor, un număr de 1040 bucăți petarde și o baterie de artificii cu 19 focuri.

Și în această cauză, materialele pirotehnice au fost confiscate, iar jandarmii au întocmit actele procedurale de sesizare persoanei F.R. de 42 ani.

Un alt bărbat a fost observat în parcarea unui supermarket din municipiul Drăgășani, ce deținea asupra sa 2860 de petarde, având scopul de a le comercializa.

Față de cele observate s-a procedat la legitimarea persoanei în cauză de către jandarmi, iar din verificările efectuate s-a constatat că persoana în cauză nu avea calitatea de pirotehnician autorizat sau artficier.

În piața Pandurilor din municipiului Drăgășani, o altă femeie a fost depistată cu 800 de bucăți de petarde și 30 de baterii de artificii cu 16-49 de focuri.

În urma stabilirii identității persoanei în cauză și a verficarea spațiului comercial de către lucrători din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Vălcea, în care aceasta își desfășura activitatea, a reieșit faptul că numita B.V. în calitate de administrator și vânzator, nu deținea autorizații de pirotehnician sau artificier.

Toate documentele de sesizare întocmite de jandarmii vâlceni și materialele pirotehnice confiscate au fost predate către Inspectoratul de Poliție Județean.

În cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu materiale pirotehnice, conform LEGII 126/1995 art. 37, lit.a privind regimul materiilor explozive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *