Cum se va calcula impozitul auto în 2018?

Deși Liviu Dragnea a eliminate taxa auto, aceasta o să revină acest an sub o alta formă și va fi platită și de sutele de mii de proprietari de automobile aduse din străinătatein acestă perioadă, fără taxa.

Exact așa se întâmplă și în cazul impozitului auto. Deși parlamentarii doresc să o scadă există toate șansele ca acestă scădere să fie doar o momeala pentru noii proprietari. Pe scurt noii proprietari or să își treacă mașinile la fisc iar după aceea taxa crește astfel conducătorii auto vor ajunge sa plătească aceeași bani sau chiar mai mulți.

Modul de calcul pentru noua taxă va avantaja enorm mașinile foarte puternice pe care 99% dintre români nici macar nu și le permit.

Mașinile cu motoare de sub 2000 cmc vor avea o metodă de calcul prin care se înmulțește cu 0.06 capacitatea cilindrică, iar la cele de peste 2000 cmc se va înmulți cu 0.12. De exemplu, dacă acum un șofer care are o mașina cu motor de 3.0 litri plătește in jur de 2100 de lei, după intrarea în vigoare a legii el va plati doar 360 de lei.

Un alt exemplu mai extrem este cel al unei mașini cu motor de 6.3 litri, cum este cazul unui Mercedes-Benz AMG. Acum, șoferul unui asemenea exemplar achită anual circa 10.000 de lei impozit, dar va ajunge să plătească numai 756 de lei.

Este evident cum această modificare nu va beneficia șoferii de rând ce nu își permit nici macar să viseze la astfel de mașini ci pe cei cu bani (parlamentarii) care deja au astfel de mașini in garaj.

La polul opus, posesorii de automobile obișnuite, cu motoare cuprinse între 1.2 și 1.8 litri vor avea impozitele majorare. De exemplu, orice proprietar de Logan va plati anual în loc de 56 de lei, 84 de lei.

Prin urmare taxa aceasta va ajuta oamenii bogați și îi va afecta negativ doar pe cei 99% dintre noi, care avem mașini pe care și le poate permite orice român.

Sursa: http://www.4tuning.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *