Guvernul PSD lasă cu ochii în soare sinistraţii de la Alunu

Prin intermediul unui răspuns la una din interpelările deputatului Cristian Buican adresată Ministerului Dezvoltării  Regionale, Administraţiei  Publice  şi Fondurilor  Europene,  reprezentanţiiPSD   de   la   nivel   guvernamental   anunţă   oficial   că   se   spală   pe   mâini   în   privinţa   acordării despăgubirilor celor 8 familii sinistrate de la Alunu. Astfel, conform răspunsului oficial semnat dedomnul Viceprim-Ministru, Paul Stănescu,  ”nu există temei legal care să permită alocarea unorsume din Fondul  de   intervenţie   la   dispoziţia   Guvernului,   pentru plata  despăgubirilor familiilorafectate de alunecarea haldei de steril din pct. Gropile, sat Alunu, comuna Alunu, judeţul Vâlcea”.De asemenea, din răspunsul oficial primit de la MDRAPFE reiese şi faptul că o parte din vină o au şiautorităţile administraţiei publice judeţene, care în conformitate cu prevederile Legii nr. 575/2001 care erau obligate  ”ca în termen de 3 ani de la adoptarea Legii (respectiv 2004), să identifice îndetaliu,   să   delimiteze   geografic   şi   să   declare   zonele   de   risc   natural   de   pe   teritoriul   unităţii administrativ-teritoriale, cuprinse în anexele nr. 5-7  şi să constituie bănci de date informatizateprivind aceste zone, care vor fi reactualizate periodic şi integrate în sistemul naţional monitorizareşi să instituie măsuri specifice privind prevenirea şi atenuarea riscurilor, realizarea construcţiilor şiutilizarea terenurilor, constituind totodată şi baza întocmirii planurilor de protecţie şi intervenţie împotriva dezastrelor”.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că atitudinea reprezentanţilor guvernamentali ai PSD este una reprobabilă şi îi acuză public pe conducătorii Consiliului Judeţean Vâlcea şi ai Instituţiei Prefectului Judeţului Vâlcea de minciună şi demagogie. Mai mult decât atât, faptul că mai bine de 6 luni de zile, responsabilii judeţeni de la CJ şi Prefectură i-au minţit pereprezentanţii celor 8 familii sinistrate că Guvernul va aloca sumele necesare acordării despăgubirilor demonstrează cinismul de care dau dovadă cei de la PSD.

Ţinând   cont   de   răspunsul   negativ   al   factorilor   guvernamentali   privind   acordarea despăgubirilor celor 8 familii afectate şi de demagogia de care dau dovada reprezentanţii PSD de lanivelul judeţului Vâlcea, parlamentarul liberal Cristian Buican este de părere că doar magistraţii potobliga vinovaţii alunecării haldei de steril la plata despăgubirilor, în condiţiile în care, în acelaşioficial de la MDRAPFE se menţionează faptul că ”doar în cazul în care prin decizia instanţei cuprivire   la   stabilirea   responsabililor   pentru   acordarea   despăgubirilor   plată   acestora   revineautorităţilor administraţiei publice locale, se poate solicita intervenţia Guvernului (…)”.

Deputatul Cristian Buican îşi exprimă regretul faţă de situaţia imposibilă în care se găsesccele 8 familii care s-au trezit în situaţia de a-şi pierde agoniseala de-o viaţă în urma alunecării haldeide steril de la Alunu şi face un apel la reprezentanţii PSD din fruntea judeţului Vâlcea să renunţe lacinism şi minciună în acest caz şi să se lupte cu toate forţele pentru rezolvarea situaţiei şi acordareadespăgubirilor la care sunt îndreptăţite cele 8 familii sinistrate.

Un comentariu la „Guvernul PSD lasă cu ochii în soare sinistraţii de la Alunu

 • 11 ianuarie 2018 la 11:12
  Permalink

  Nu trebuie sa mire pe nimeni ce se intimpla la Alunu. Atita timp cit judetul este condus de
  oameni alesi la kilogram sa nu ne asteptam la rezultate. Daca ii trec toate sudorile atunci cind le ridici o problema cetateneasca minora , cum sa fie ei in stare sa gestioneze dezastrul de la Alunu.
  Situatia respectiva poate fi finalizata in favoarea napastuitilor deoarece se cunosc persoanele
  si societatile comerciale vinovate , dar nu exista vointa politica pentru ca sint legati prin impostura.
  Singura solutie pentru ca cetatenii pagubiti sa-si cistige drepturile este sa-i dea in judecata pe cei de la CJ si Prefectura care , la caldura stind , sint complet dezinteresati de soarta sinistratilor. Daca ar fi fost ei sau rudele lor in aceasta situatie , atunci sigur se gaseau solutii , dar asa……….
  Rusinica !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! la gusica , falci si cefe , dolofanilor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *