Râmnicul, orașul sclavilor moderni

Minune mare….clujenii trec Carpatii, pe jos, spre Bucuresti. Ardelenii vor sa I invete pe cetatenii capitaliei, campioni in manifestatii publice, reteta corecta de amendare a derapajelor politice.

Curajosii care vor trece muntii vor avea o surpriza de proportii, vor descoperi trenul sau rata dupa primele halte din Ardeal.

Gestul este de apreciat, tinand cont de pasivitatea si refuzul manifestat pana acum, unirea geografica cu Oltenia fiind considerata un afront.

Meritul apartine partidului aflat la putere, fara dorinta PSD de salvare a coruptilor ardelenii ar fi stat linistiti in “tara” lor.

Cum Sf. Ion a trecut, masurile anuntate de PSD au inceput sa-si arate coltii. Salariile au crescut cu “doi” lei,   dar aduc cu ele o crestere a preturilor pe toate palierele.

Pretul gazului cumparat din …tara…a crescut, deci vom avea o noua crestere de preturi la utilitati, hrana etc.

Ne vindem scump produsele, dar doar pe piata interna.

In minunatul nostru oras, primarul Ramnicului, ecologistul Mircia Gutau, a decis ca intr-un oras sarac ca Ramnicului merge o crestere a impozitelor pe locuinte, asta dupa cresterea pretului la gunoi, apa etc.

Gutau vrea sa ne “ecologizeze”, ce mai conteaza o crestere de 30% a impozitului pe locuinte  la un venit lunar care nu sare  de 1 900 de lei.

Dar e bine ca primarul gaseste formule pentru marile proiecte prevazute pentru acest an….mai multi bani colectati, mai multi bani de spart pe lucrari supraevaluate…spre binele cetateanului.

Dar ne meritam soarta, fraierii au votat un primar care sparge bugetul local dupa bunul plac,  factura e la comun, deci  o platim cu totii.

Iubitorii de spectacole au picat in extaz la concertele pitipoancelor inviatate, niciunul nu s-a gandit ca  banii puteau avea o alta utilitate: un aparat medical, un cabinet specializat in analize complexe.Valcenii inca mai trec muntii, la Cluj, pentru analize si operatii de cancer, dar adevarul si supeficialitatea ii lovesc doar in momentul in care devin actori in aceste drame.

Alegatorii lui Gutau au facut alegerea pentru toata urbea, desi stiau ce ne asteapta, le doresc sa se “bucure” maxim de deciziile acestuia, sa le simta din plin… poate data viitoare incearca o alta varianta. Prietenii si colaboratorii din dotare au transformat Ramnicul intr- un oras al sclavilor moderni, niciun privat nu are voie sa iasa din grila stabilita….salariul minim, iar intelegerea functioneaza perfect. Toata lumea este multumita daca de doua ori pe an asculta live o  pitipoanca in chiloti cu strasuri, “restul” ajunge dincolo de “granita” sociala.

D.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *