Romulus Bulacu despre pârtia de sky de la Voineasa

Din păcate, amatorii de schi din județul nostru vor trebui să plece în alte locuri anul acesta pentru a se putea bucura de hobby-ul preferat. Pârtia de la Voineasa, cu un potențial imens pentru dezvoltarea acestui județ, rămâne închisă. Echipamente de multe milioane de euro vor mai aștepta un an pentru a fi puse în funcțiune.

Lipsa de viziune și predictibilitate a autorităților locale și județene și-a spus cuvântul. La începutul acestei săptămâni, nu s-a prezentat nici măcar un ofertant pentru licitația organizată în vederea  administrării domeniului schiabil TRANSALPINA SKI RESORT de la Obârșia Lotrului. Am atras atenția autorităților încă de la sfârșitul anului trecut că ne vom confrunta cu o astfel de situație. O investiție modernă de peste 34 mil de euro, plătită din taxele și impozitele cetățenilor este inutilizabilă din cauza incompetenței autorităților. Primăria Voineasa era depășită de managementul acestui proiect, iar Consiliul Județean, în această problemă a manifestat indiferență și indolență. Neimplicarea administrației județene are efecte dramatice pentru economia Vâlcii. Președintelui CJ, deși îi place să taie panglici pentru toate drumurile comunale, se sustrage atributului de monitorizare și susținere cu specialiștii din aparatul tehnic al Consiliului Județean, în vederea derulării procedurii de atribuire a administrării acestui proiect din comuna Voineasa. În perioada în care președintele CJ Vâlcea avea datoria morală de a asigura concretizarea licitației, el era ocupat cu instituirea unei taxe de 1 % pe cifra de afaceri pentru operatorii din turism, cei care au cel mai mult de suferit în acest moment. Dacă aceasta este strategia PSD pentru dezvoltarea turismului, vai de viitorul acestui județ!

Nu mai am pretenția ca actuala administrație a Consiliului Județean să facă lobby pentru modernizarea județului, ci măcar să continue investițiile existente. Pârtia de schi Transalpina Ski Resort, pentru care ne-am zbătut cu toții, conștientizând importanța vitală pentru dezvoltarea turismului și economiei vâlcene, a devenit un eșec marca PSD.

Sezonul trecut, în numai o săptămână, pârtia a atras peste 7000 de turiști, iar în 4 ani peste 60.000. Anul acesta, ne uităm cu regret la Valea Prahovei și ne gândim că deși “munții noștri aur poartă”, noi schiem din poartă-n poartă.

Un comentariu la „Romulus Bulacu despre pârtia de sky de la Voineasa

 • 11 ianuarie 2018 la 10:56
  Permalink

  Mare adevar spus referitor la taietorii de panglici care nu se mai satura de osanale. Dar sa spui ca: „Am atras atentia autoritatilor înca de la sfarsitul anului trecut ca ne vom confrunta cu o astfel de situatie” este deja grandomanie. Cui si in ce calitate a atras atentia cracanel , slugoiul lui cristinel aritmeticianul.
  Daca acesti indivizi , din opozitie , nu vor avea bunul simt sa relateze si sa se zbata cu adevarat lucruri reale , aceasta tara este in mare pericol. Pasatul gica , al lor , a fost presedinte CJ chiar cind se4 lucra la pirtia de schi Transalpina Ski Resort. Ce a facut in afara de a ajuta clientela politica sa ia ourcoiul? Iar acum vine cracanel – vai de el – si face valuri. Pacat de cetatenii pe care i-au pacalit sa ajunga in postura penibila de bufoni.
  Adevarata ca nici gusatii , falcosii , rumenii in obraji si cefele late care conduc astazi destinele judetului nu fac nimic , dar a te raporta la pirtia de ski ca nerealizare cind , napastuitii de la Alunu isi traiesc zilele in mizerie , este degradant pentru orice parlamentar , indiferent de culoarea politica.
  Mirarea mare este ca , nu mai comenteaza nimic , in acest sens , zoitul alde , pirlitul tache.
  Apropos. O fi dat porcii pe unde a promis , zoaie tache? Sau dupa vechiul obicei si „minciuna este o vorba” , a uitat de promisiuni. La citi porci sint astazi in politica , nici nu se cunostea daca erau sacrificati citiva si pentru a-si onora zoitul promisiunile.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *