Gunoaiele lui Nicolaescu pun Garda Națională de Mediu pe …Ministrul Mediului

Ministerul Mediului s-a ales cu o ancheta a Agentiei Nationale de Mediu. Actiunea se afla, deocamdata,  in prima etapa…la verificarea punctului de colectare de la Horezu.

Angajatii ministerului au eliberat o autorizatie de functionare a unui punct de colectare a deseurilor in localitatea Horezu, pe terenul fostului administrator al deponiei de la Maldaresti, Florian Nicolaescu.  Administratorul firmei Sacomet  SA Horezu, anchetat  anul trecut pentru infractiuni de mediu, a recidivat din nou. Afaceristul a redeschis un nou punct de colectare pe teritoriul orasului Horezu, autorizatia a fost eliberata de Ministerului Mediului, contractual are valabilitate pana in 2023.

Dupa modelul patentat, Nicolaescu nu a respectat nici de aceasta regulile impuse de  lege. Desi autorizatia prevede  doar colectarea de deseuri, Nicolaescu a transformat terenul intr- un punct de depozitare.

La aceasta ora, toate institutiile de control judetene se afla in control la fata locului. Efortul este laudabil, dar singura institutie de control care poate lua o decizie este Garda Nationala de Mediu, iar sanctiunea va fi aplicata Ministerului Mediului, institutia care a eliberat autorizatia.

D.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *