Gutău și-a băgat pantofii de lac în fondurile europene…100 milioane vechi o bancă

O dată cu terminarea, oficială, a reamenajării spațiului public din centru municipiului Râmnicu Vâlcea și o dată cu numirea Piețe Prest SA ca administrator al acestuia, au fost făcut public și unde s-au dus cei peste 65, 8 milioane de RON, bani europeni veniți pe Axa prioritară 1.

Conform tabelelor, primarul Mircia Gutău s-a gândit să ofere râmniceanului tot ce a găsit mai bun (și mai scump) pe piață.

În topul ”investițiilor” se află zece bănci fără spătar, în valoare total de 92.475 lei (920 milioane vechi), adică primăria a plătit peste 90 de milioane lei vechi pe o singură bancă. Pe lângă cele zece bănci ultrascumpe, au mai fost achiziționate și 158 de bănci (tot fără spătar) la valoare de 1.044 lei bucata (10 milioane vechi), adică de aproape 9 ori mai ieftine. Oare acestea din urmă nu erau îndeajuns?!

Tot la capitolul bănci, Primăria a mai achiziționat și…ATENȚIE…9,77 bănci-jardinieră, în valoare de 47 milioane vechi bucata.

O altă investiție importantă a fost achiziționarea a 31 de grătare pentru protecția copacilor, care au costat aproximativ 3.627 lei per bucată, adică mai scumpe decât arborele pe care îl protejează.

Un sfat pentru râmnicenii care își vor petrece timpul liber în Centrul orașului este acela de a se purta cu mobilierul stradal ca și cum ar fi niște bibelouri, deoarece fiecare deteriorare va fi reparată din banii bugetului local și nu ar fi păcat să ne trezim cu o altă majorare a taxelor!!!.

Acesta nu este un atac la adresa primarului Mircia Gutău ci o remarcă asupra felului în care sunt cheltuiți banii municipiului, indiferent că vorbim de bugetul local, sau de bani europeni.

Un comentariu la „Gutău și-a băgat pantofii de lac în fondurile europene…100 milioane vechi o bancă

 • 15 ianuarie 2018 la 17:03
  Permalink

  Se apre ca cetatenii ramnicului incep sa inteleaga cum este cu promisiunile electorale si clientela politica. Candidatul PER una a spus si alta a facut , numai de dragul de satisface clientela politica si lipitorii de afise. Dupa publicarea listei de preturi la mobilierul stradal din grandioasa lucrare „mormintul lui mircia” este limpede cit este realitate si cit fictiune.
  De cele mai multe ori fictiunea conduce la retinerea faptuitorului. Dar , ca si in alte cazuri surogatul hic va motiva ca nici usturoi nu a mincat si nici gura nu-i pute si va face trimitere la gugustiucii consilieri locali.
  Remarca asupra felului in care sunt cheltuiti banii municipiului – de fapt a platitorilor de
  taxe – , indiferent ca provin de la bugetul local sau din bani europeni nu se face pentru a invinui
  pe cineva ci pentru a arata ca impostura este peste tot si ne atrage atentia la tot pasul , indiferent ca este vorba de Parcul Zavoi , mormintul de piatra din centrul celui mai frumos oras european sau parcul „Mircea cel Batrin” , un adevarat kitsch dupa interventia surogatului „arhitect” priceput in acest parc prins in patrimoniul UNESCO.
  Cit despre consilierii locali , dolofani si nepriceputi ca niste adolescentini intirziati , se poate spune doar atit si anume : IMPOTENTI.
  De aceasta data poate vine cineva sa ii ia pe toti fara a tine cont de apartenenta politica ,
  deoarece toti sint de tot risul. De ce nu zic nimic acum aritmeticianul priceput , cracanel si zoaie cel ramolit?
  S-or fi lins si ei pe degete sau macar or fi ingurgitat macar un pic de sorici.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *