Primăria Râmnicu Vâlcea a crescut taxele și impozitele locale pentru a putea susține salariile babane proaspăt majorate

Consilierii locali au votat luni noua grilă salarială stabilită de  Executivul  primariei Râmnicu Vâlcea. Edilul Mircia Gutău a precizat într-un interviu că majorările salariale vor fi acoperite din banii obținuti din…majorarea cu 30% a  taxelor și impozitelor locale, aprobată săptămâna trecută.

Pentru anul 2018 salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este de 1900 lei, conform Hotărârii Guvernului nr.846/2017, iar coeficientul prevăzut pentru funcţia de viceprimar municipiu reşedinţă de judeţ cum este Municipiul Râmnicu Vâlcea, este 8,00, rezultând indemnizaţia lunară în cuantum de 15.200 lei.

Conform noii glile salariale, salariile de bază pentru personalul din cadrul aparatului de specialitate al primarului Municipiului Râmnicu Vâlcea vor fii următoarele: Secretarul unităţii administrativ-teritoriale – 14.250 lei; Arhitectul-şef va câștiga 11.400 lei, un director executiva va câștiga până la 10.070, iar un director executiv adjunct va lua lunar 8.550 lei.

La Poliția Locală Râmnicu Vâlcea salarial de director executiv va fi de 8.911 lei, iar adjunctul va câștiga în jur de 8.037 lei, în condițiile în care un polițist local debutant va lua aproape 2.400 lei.

Directorul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul primăriei Râmnicului va câștiga 8.918 lei, iar adjunctul acestuia 7.679 lei.

Salariile de bază pentru personalul din cadrul Direcţiei Administrării Domeniului Public, Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea și la Căminul pentru Persoane Vârstnice pleacă de la suma de 9.500 lei pentru un director și ajunge până la 2.437 pentru un muncitor necalificat și fără sporuri.

Mai putem menționa și faptul că salarial unui șofer din cadrul primăriei Râmnicu Vâlcea pleacă de la 2.886 lei și ajunge la 3.099 lei, iar salariile consilierilor din cadrul aparatului administrativ variază între 3.194 și 5.441 în funcție de grad și departament în care activează.

VEZI AICI GRILA COMPLETĂ DE SALARIZARE DIN CADRUL PRIMĂRIEI RÂMNICU VÂLCEA

Un comentariu la „Primăria Râmnicu Vâlcea a crescut taxele și impozitele locale pentru a putea susține salariile babane proaspăt majorate

 • 19 ianuarie 2018 la 18:45
  Permalink

  Cita nesimtire la surogat. Faptul ca vrea sa-i indestuleze pe cei din Primarie carora le tine piciorul pe grumaz este dezastruos pentru ceilalti salariati dar si pentru oras. Sa cresti taxele locale pentru a satisface lingaii dar si clientela politica este jenant si pentru unii si pentru ceilalti.
  Dar ce fac consilierii locali si in primul rind cei din mafia galben potocalie? Cit despre zoitii lui tache ramolitul nu este nimic de spus atita timp cit au cel mai sarac consilier , dani dolofanul , dar in primul rind sarac cu duhul. Nici macar dupa dictare nu stie sa scrie dar sa mai ia hotariri in ce priveste soarta ramnicenilor. Zoica , zoica , sa-ti cam fie frica , pentru dezastrul care s-a impamintenit la Primaria Ramnicului.
  Focul pe voi si sa aveti parte de refrenul zilei: „DNA sa vina sa va ia”. Pe toti , fara deosebire.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *