Mulţumim din inimă partidului: lupta de putere din PSD afectează imaginea României

Vizita istorică a prim-ministrului japonez, domnul Shinzo Abe, în România ar fi putut să reprezinte o mare oportunitate pentru România. Din păcate, partidul de guvernământ a demonstrat, încă o dată, o lipsă totală de responsabilitate şi i-a retras sprijinul politic propriului Prim-Ministru cu doar o seară înainte de anunţata vizită a oficialilor niponi. Astfel, după îndelungi pregătiri diplomatice, oficialii japonezi s-au trezit în situaţia de a anula întâlnirea bilaterală dintre Prim-Miniştri celor două state. Ţinând cont că din delegaţia Japoniei făceau parte 30 de directori şi manageri de mari companii japoneze, lipsa de responsabilitate a liderilor PSD a condus la ratarea unei şanse istorice.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că iresponsabilitatea politică de care a dat dovadă PSD în aceste ultime zile prin schimbarea, pentru a doua oară în 7 luni de zile, a propriului Prim-Ministru, a văduvit România de o oportunitate economică imensă şi a afectat imaginea României în lume. În opinia parlamentarului liberal vâlcean, experienţa investitorilor din domeniul feroviar japonezi ar fi putut reprezenta şi o mare şansă pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare din România, în general, şi pentru judeţul Vâlcea, în special. În loc să profite de ocazie şi să pună în faţa delegaţiei japoneze propuneri de proiecte de parteneriat pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare, cei de la PSD au ales să îşi bată joc de această oportunitate. Deputatul Cristian Buican consideră că dacă cei de la PSD aveau simţul responsabilităţii, acum, la 100 de ani de la Marea Unire, ar fi putut prezenta oficialilor Japoniei propuneri de parteneriate pentru construcţia unor importante linii feroviare, precum Piteşti-Râmnicu-Vâlcea sau modernizarea liniei Bucureşti-Iaşi.

Parlamentarul Cristian Buican salută, pe această cale, declaraţiile şi rezultatele întâlnirii dintre premierul japonez, domnul  Shinzo Abe, şi Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Astfel, decizia de ridicare la nivel de parteneriat strategic a relaţiei dintre cele două ţări, ridicarea vizelor de intrare în Japonia pentru români sau promisiunea ferma privind consolidarea şi dezvoltarea prezenţei investitorilor japonezi în România, reprezintă principalele rezultate ale acestei întâlniri istorice.

„Din cauza iresponsabilităţii de care dau dovadă cei de la PSD, am ratat o şansă istorică. Prima vizită oficială a unor importanţi oficiali străini în anul Centenarului a fost umbrită de demiterea propriului premier de către PSD. În loc să punem în faţa delegaţiei nipone propuneri de parteneriate pe obiective de investiţii din domeniul feroviar, PSD a ales calea demenţei politice şi au pus România într-o situaţie ingrată. Dacă atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional, am fi avut conducători responsabili, am fi putut să profităm de oportunitate şi să solicităm „know-how” nipon pentru construcţia căii ferate Piteşti-Râmnicu-Vâlcea. Prin comparaţie, întâlnirea dintre premierul japonez şi Preşedintele României a avut rezultate notabile şi doresc pe această cale să îl felicit pe domnul Klaus Iohannis pentru modul ireproşabil privind reprezentarea ţării la cel mai înalt nivel” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Un comentariu la „Mulţumim din inimă partidului: lupta de putere din PSD afectează imaginea României

 • 19 ianuarie 2018 la 18:36
  Permalink

  Nesimtire fara limite la aritmetician. Dupa ce a produs cel mai rusinos esec al PNL Valcea , din toate alegerile parlamentare de peste 20 de ani , vine si incearca sa mai dea lectii.
  Alo!!! Nici macar cu abacul nu mai stii sa lucrezi.
  Partea proasta este ca , acest specimen rar se crede in continuare destept. Sa faca repede o prezentare a activitatii parlamentare si dupa aia discutam. Sa nu ne arunce iarasi in fata ca este sarac si si-a dedicat tineretea pentru bunastarea valcenilor. Cit despre declaratia de avere , cind va deveni publica si la vedere , cel putin 20 de ani va primi cit a tinut acest partid in intuneric.
  Cristinel , cracanel si celelalte loaze. Luati mina de pe acest partid istoric si lasati-i sa conduca pe cei care se pricep si nu sint atit de lacomi. Mai ales acum cind si neamtul si-a dat seama ce impotenti sinteti. Frica pe voi , papaciucarilor. Beciul domnesc inca va asteapta.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *