Duster, pe drumul de a deveni cel mai bine vândut SUV din Europa

Polonia, o țară care reprezintă una din cele mai importante piețe auto pentru marca românească, anul 2017 a fost un real succes. Mai ales pentru Duster care a devenit în aceasta țară cel mai vândut SUV.

Anul trecut a fost unul excelent pentru marca româneasca de la Mioveni, pe toate piețele în care este prezentă. Însă Polonia, o țară foarte importantă pentru comerțul auto, Dacia a înregistrat creșteri masive, devenind marca cea mai îndrăgită. Modelul Duster s-a vândut în 9542 de unități în Polonia și a devenit cel mai vândut automobil de tip SUV, peste modele cu tradiție precum Nissan Qashqai sau Hyundai Tucson.

În 2017, Polonia a mai înregistrat un record important, fiind înmatriculate aproape 500.000 de mașini, o creștere cu 16.9% fata de anul 2016. O comparație bună este că doar în luna decembrie, polonezii au înmatriculat 48.000 de unități, adică in jur de 50% din numărul total de mașini noi înscrise in Romania, tot anul. Ceea ce înseamnă ca Polonia este o țara cu o piață în plină expansiune.

Pe lângă Duster, polonezii au mai cumpărat Logane, Sandero sau Dokker, totalizând 23.971 de mașini Dacia înscrise. Și se pare ca În 2018 lucrurile vor exploda din nou. Mai ales datorită noului model Duster care încă nu a fost pus în vânzare, dar care promite să înregistreze vânzări record la nivel mondial.

Surasa: http://www.4tuning.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *