Mircia Gutău…recunoaşte că-şi bate joc de banii publici

Mircia Gutau nu-şi mai poate controla nervii. Edilul ilegal al Ramnicului, deoarce acuzaţia de uzurpare de calităţi oficiale va intra in instanţă in luna martie, şi-a asmuţit fomiştii impotriva publicaţiilor care informează urbea cu privire la modul abuziv in care Mircia Gutau alocă fondurile oraşului.

Cu doua săptămâni în urmă, publicaţia noastră a postat cheltuielile executate de Primaria Ramnicului pentru achiziţionarea mobilierului urban, date preluate din raportul Executivului Primăriei. Am refuzat să răspund dreptului la replică, dar mă obligă la un nou răspuns.

Revenim. Sumele aruncate de edilul Râmnicului sunt exorbitante, atat de exaggerate încât nici lui nu-I vine să creada când le citeşte publicate în presă.

Edilul Râmnicului nu a negat, ci dimpotrivă…a confirmat preţurile, a recunoscut că a dat 9.247 lei pe o banca, iar dovada se afla si acum pe pagina principala a Primariei Râmnicului …”băncile cu valoarea de 9.247 lei/buc. având caracteristici tehnice şi dimensiuni superioare.” Primăria a plătit pentru 10 bucăţi, dar nimeni nu ştie cum arată…

In acelaşi drept la replică, Gutău susţine cu o nesimţire de nedescris că licitaţia pentru mobilierul urban s-a facut în 2014, dată la care s-a semnat contractul.

Stimabile habar nu aveti ce vorbiţi. La data respectivă s-a semnat contractul de execuţie a lucrării, nu şi licitaţia pentru mobilierul urban. Din informaţiile din interior am aflat că aceasta licitaţie a fost făcuta după instalarea dv ca primar. Si aşa era şi normal, dar normalitatea unui act administrativ nu intra în atentia dv. Dimpotrivă.

Dar va inteleg dificultatea, procesati mai greu, altfel nu aţi fi interpretat decizia judecătorului din Brezoi ca pe o victorie, in condiţiile  în care decizia vă trimite in instanţă pentru ocuparea abuziva a calităţii de primar.

Ciudat este faptul că vă declarati oripilat de preţurile stabilite, nu ne –am  aşteptat la aşa ceva.Si noi am avut aceeaşi reacţie, dar noi suntem in afara “jocului”.

Vă mai informăm că  toate investiţiile făcute din bugetul local sunt de interes public, că oraşul nu e moşia dv… deci aveţi obligaţia să anunţaţi şi să publicaţi fiecare cheltuiala făcută.

Ţinând cont de refuzul de a publica cheltuielile făcute, dar şi de a răspunde cererilor făcute de presă în baza legii,  vă cerem oficial prin acest material să ne spuneţi unde sunt cele aproape 200 de banci prevăzute in raport şi coşurile gunoi, pentru că  Nu ies la numărătoare, cu specificaţia că banii au fost alocaţi exclusiv pentru parcul din zona centrală.

Deci..bancile plantate in afara acestui perimetru pot face obiectul unei noi anchete.

Suntem dispuşi să ne cerem scuze doar după prezentarea datelor privind licitaţia…data, ora…participanţi etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *