Revoluţia fiscală …cu pas vioi spre Evul Mediu

Dupa 29 de ani de la lichidarea lui Ceauşescu ne am ales cu o nouă revoluţie, o revoluţie fiscală care ne obligă să susţinem statul cu bani de acasă.

Ziua de ieri a fost una total nefericită pentru ce-l de-al treilea guvern Dragnea, ministrul muncii a ieşit să ne comunice, din nou, ce nu ştie: cum va repara gafele din programul de guvernare.

Nici ministrul de Finanţe nu a stat mai bine, nu ştie metoda prin care se vor repara gafele, dar cetăţenii vor fi apăraţi împotriva oricăror nereguli.Totul e să nu creadă în calomniile opoziţiei…sa nu creada în ceea ce vad, traiesc şi experimentează îngroziţi.

Cică noul cabinet a găsit soluţia: banii luaţi cu japca vor fi acordaţi sub formă de ajutor de stat.

„Soluţia găsită pentru acei angajatori care au asigurat majorarea salariilor pentru angajaţi cu cel puţin 20%. Ne raportam clar la decembrie 2017. Nimeni nu are de pierdut faţa de luna decembrie 2017. Angajatorii reţin la sursă, dar să spunem parţial. A doua chestiune: Angajatorul declară ca obligaţie de plată, în acel formular 112, doar suma reţinută efectiv de la angajat. Al treilea pas: Diferenţa de CASS datorat de angajat este calculată de angajator şi evidenţiată distinct, în acel formular 112, ca sumă dedusă, iar suma aceasta dedusă, diferenţa între ce transferă angajatorul către angajat şi cât ar trebui să primească el, ca să nu aibă diferenţă faţă de decembrie 2017, este suportată de către bugetul de stat, fiind transferat în mod automat la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. (…) Pentru un an de zile, lucrurile sunt soluţionate. (…) Ordonanţa prevede şi de la 1 ianuarie până la intrarea în vigoare a acestei ordonanţe, angajatorii (în cazul celor patru categorii menționate mai devreme) pot să depună declaraţii rectificative şi niciun angajat nu are de pierdut.”

O idée “excelentă” – doar că sursa de finanţare suntem tot noi. Adică, noi, cetăţenii liberi care vom suporta şi sumele ce trebuiau suportate de firmele de IT, care nu vor să-şi piardă profitul, cât şi celelalte societăţi de stat sau private aflate in aceeaşi situaţie.

Efortul bugetar al noii revoluţii fiscale va fi suportat de toată suflarea ţării doar pentru faptul că specialiştii PSD, un domn care-şi admira achiziţiile de artă prin cavourile din  Bucureşti, a avut o străfulgerare demonică şi ne-a ars viaţa.

Domnul Vîlcov s-a dovedit a fi asul din maneca PSD, un as penal, care a făcut vraişte România.

Greii guvernului au recunoscut că aceste “mici scăpări” vor fi rezolvate printr-o OG, fără a lua in calcul implicaţiile ulterioare, peste un an, cum spunea ministrul Teodorovici.

Culmea e că printre cei vizaţi de tăierile salariale sunt şi cei care ar trebui să apere societatea…poliţiştii şi pompierii.

Două categorii socio-profesionale care-şi pun pielea la bătaie pentru apărarea “climatului de stabilitate”. Cam greu cu buzunarele goale…

După 29 de ani am ajuns in situaţia de a fi pedepsiţi pentru că încercăm să ne completăm veniturile  cu un job part-time, un job pe care guvernul ni-l impozitează la nivelul salariului minim.Cetăţeanul român nu are voie să respire liniştit, nu are voie să-şi depăşească condiţia de sclav modern. Cam asta reiese din programul de guvernare pesedist.

Penalii din administraţie fură bugetele locale cu o nesimţire oligofrenă, penalii fac legii pentru apărarea camarilelor mafiote, preţul fiind pus tot în circa cetăţeanului simplu.

Asta e România anului 2018, o ţară incapabilă să evolueze din cauza jocurilor de putere.

UE încearcă să ne apere prin condiţionarea acordării fondurilor europene, o politică care ne va îngropa şi mai mult. Dar totul e bine când se termină cu bine…pentru clica politică.

În definitiv, noi nu am avut şi nu vom avea niciodată o ţară, am avut doar un spaţie de locuit pentru care plătim cele mai multe şi mai mari taxe din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *