Editorial Ionel Gerea: Domnul VM şi spectacolul …fotbalistic

De-a lungul timpului, în cei circa 20 de ani de când scriu şi realizez emisiuni sportive, am învăţat, apoi am încercat să fiu cât de cât distant, nepărtinitor, în anumite situaţii. N-am ascuns şi nu ascund faptul că sunt FCSB-ist. Sau, stelist de-al lui Becali.Cu toate astea, când a fost ceva care n-a mers, chiar fiind vorba de3 FCSB, am reacţionat.

Am mai spus, am pe cineva în listă, la prieteni (culmea, e şi din partea mea, de la Horezu) care confundă marfa cu ambalajul! Băiatul ăsta vrea să-mi ddea mie lecţii despre ce-nseamnă spectacol fotbalistic. Dar, de fiecare dată, chiar de fiecare dată, domnu (care „uită” şi regulile de bun simţ, de parcă’ am fi ciocnit amândoi valiza-n gară), dă „cu muci-n fasole. Zice domnul VM că nu mai pot de grija Craiovei. În primul rând, dacă domnul VM îmi permite o opinie, Craiova de azi nu e Craiova care a scris istorie în fotbalul european. Apoi, cum să nu zici ceva când vezi că oltenii joacă aproape de fiecare dată în 12 (11 plus centralul, 13 (se mai adaugă un asistent) sau chiar 14 (amândoi asistenţii).

Bârsan a luat decizia corectă (spun şi acum, după ce am văzut reluările de n ori). S-a găsit băiatul ăla (din Bistriţa) care să-ntoarcă decizia. nu e prima dată când Craiova e salvată de o manieră ruşinoasă. Însă domnul VM, nu şi nu, o ţine pe-a lui – vorba ceea : ca ruşii, înainte tovarăşi!

La Dinamo – FCSB, ce poţi să-i reproşezi micului Avram? trebuie să fi tâmpit să găseşti vreo vină centralului! Am mai spus-o, la ambele goluri  a greşit decisiv un fost dinamovist: Găman. acum, să spui că acesta a fost pe invers, iarăşi e o tâmpenie. Revoltat, ee adevărat, su8nt pe copilul ăsta, papiţoiul ăsta a căru dat seama şi Becali, Vlad. Băiatul a avut o intervenţie la meciul cu Lazio şi l-am ridicat în slăvi. Mai trebuie să crească, să apere la echipa a doua, să capete puţină experienţă. De altfel, FCSB a mai avut un portar care ne „mânca” meciurile, măcar ăla era om în toată firea!

Faptul că Craiova asta a nimerit, în primul tur al Europa Ligue, cu AC Milan e pentru că nu are puncte strânse în cupele europene. Că FCSB strânge 40.000 de oameni pe Naţional Arena, a cui e vina? Dar domnul VM ştie una şi bună.

Sincer, nu ştiu dacă aş vrea-o pe Dinamo în play-off. Dacă merită, de ce nu?…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *