Primarul Mircia Gutău se vrea… clasat. Şi noi dorim acelaşi lucru, adică să-l vedem afară din Primăria Râmnicului.

Deşi Judecătoria Brezoi a dat verdictul în cazul dosarului lui  Mircia Gutău, dosar în care este acuzat de infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale, cu RECIDIVA, acesta chiar nu pricepe că după finalizarea anchetei va fi trimis în instanţa de judecată.

Edilul a semnat opt acte administrative care au produs efecte, cu toate că legea îi interzicea acest lucru.

Gutău mizează pe clasarea dosarului, etapă ratată, Judecătoria Brezoi a dat continuarea anchetei şi trimiterea dosarului în instanţa de judecată. La probele existente doar un judecător aflat în depresie maximă  ar putea să-l scoată nevinovat.

Edilul Râmnicului a făcut totuşi o dezvâluire, a declarat că putea să scape, să plătească doar o amendă administrativă, dar a refuzat pentru că ar fi însemnat că-şi recunoaşte greşeala.

O decizie care l-ar fi scos din Primărie. Gutău a preferat să-şi încerce norocul într-un proces, o acţiune prin  care speră să-şi spele imaginea.

În cazul în care instanţa îi va da ca pedeapsă plata unei simple amenzi administrative, actualul primar al Râmnicului îşi va pierde calitatea de primar…din cauza “calităţii” de RECIDIVIST. Edilul Râmnicului rămâne în funcţie doar dacă instanţa îl declară nevinovat.

Foarte simplu.

„Dosarul este în faza pe care o ştiţi. Eu mi-am păstrat demnitatea, chiar dacă unii dintre dvs. spuneaţi că a fost o pierdere, eu consider că rezultatul de la Brezoi a fost un succes. Eu sunt, aşa cum mă ştiţi, un om demn, iar în instanţă aveam varianta să cer neînceperea urmării penale, dar să plătesc o amendă, însă era ca şi cum mi-aş fi recunoscut pe jumătate fapte. Eu consider că nu am făcut nicio faptă şi am cerut prin avocaţi să fie trimis dosarul spre completare. Dacă sunt vinovat să mă trimită în instanţă, dar dacă nu să dea clasare. Eu consider că trebuie să ne schimbăm cu toţii mentalitatea. Un procuror nu trebuie să fie judecat pentru că dă o clasare, el face aceeaşi muncă. La noi totul se ia după câţi oameni a trimis în puşcărie. Nu! Eu  consider că procurorul munceşte la fel de mult şi într-un caz în care dă clasare ca şi în cazul în care trimite în judecată. El îşi face treaba oricum! Cred că, uşor-uşor, procurorii vor ieşi de sub această presiune pe care o au”, a afirmat   Mircia Gutău.

D.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *