Un popor jumulit …prin ordonanţe de urgenţă

Istoria se scrie pe repede înainte din oronanţă de urgenţă în ordonanţă de urgenţă. Capii celor două state, cel paralel şi cel autentificat prin vot, încearcă să ne conducă spre groapa comună,  în timp ce primăriţa Firea s-a gandit că prea mult internet strică şi vrea să-l porţioneze. Cum făcea Ceauşescu cu zburătoarele.

Madam Firea, un adevarat spirit liber, după ce a propus amenzi usturătoare şi puşcărie pentru cei care-şi strigă drepurile în piaţa liberă, acum vrea să taie şi internetul.

Se combate prea mult pe reţelele de socializare, iar ea pică mereu pe bila neagră.

Ghinion de neşansă, dacă evolua în pas cu vremurile prindea altă “culoare”.

Revenind la “oile” noastre, la politicienii locali, am descoperit, fără pic de uimire, că oamenii nu-şi ies din ritm, chiar dacă Kovesi se află în continuare la butoanele DNA.

Şi au dreptate. Când banii din tunurile date bugetelor locale se duc  în trei lucrări de asfaltare, pentru urbe, şi restul, cu parandărăt, în afacerile celor care au dat contractul, DNA pare o instituţie de binefacere. Nu înţeleg de ce vor să-l desfiinţeze.

Săptămâna trecută, după un eveniment discutabil în care foştii prefecţi s-au felicitat între ei …că există,  spuneam că Vâlcea nu mai are mare lucru de arătat lumii, din punct de vedere economic, dar ar putea deveni o staţiune turistică, destul de cochetă, dacă miliardarii în euro, cu averi făcute din munca de la stat, ar duce conceptual de turism ceva mai departe de o crâşmă.

Foarte puţini investitori, niciunul din mediul politic, au mai făcut câte un parc de distracţii, mic ce-I drept, dar l-au făcut.

Politicienii au rămas la nivelul de sarma şi pat cu saltea din fulgi de struţ. Sunt uşor de satisfăcut, deşi au bătut lumea-n lung şi-n lat şi au văzut cum arată o ofertă turistică reală.

La noi… doar “tunurile” sunt grandioase.

Toată haita de corupţi urlă  împotriva DNA, motivul este de neînţeles, au primit pedepse atât de mici pe dosarele instumentate de procurori încât ar trebui să le plătească toate concediile, ca bonus.

Toţi se dau victime, toţi au fost judecaţi şi închişi pe nedrept. Toate dosarele sunt “lucrate”, te apucă sila, dar repertoriul ţine la prăpădiţii care i-au votat fără rezerve. I-au votat chiar dacă au furat, pentru că aşa fac toţi…

Acum clica de mafioţi le toarnă lăturile în cap şi se cer protejaţi de lege. O bagatelă, dacă ţinem cont de faptul că noi ne-am făcut cetăţean de onoare …primarul condamnat pentru corupţie… în timpul executării pedepsei.

Am dat clasă unei ţări întregi, mai mult chiar…unii l-au reales primar.

Deci, ca să ne liniştim, avem la conducere ceea ce merităm. Am votat cu ochii larg deshişi…acum plătim nota prostiei. Un artificiu amintit din cinci în cinci minute de actualii guvernanţi.

D.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *