APAVIL recomandă să vă protejaţi apometrele de îngheţ

Pentru a preveni deteriorarea apometrelor, ca urmare a temperaturilor scăzute, vă recomandăm următoarele măsuri:

– dacă apometrele sunt montate în cămine, asiguraţi-vă că acestea au capacul închis, nu lăsaţi capacul puțin ridicat pentru aerisire nici pe timpul zilei.

– dacă apometrele sunt montate în subsoluri sau pivniţe, asiguraţi-vă că geamurile şi usile sunt închise .

– nu încercaţi să protejaţi apometrele cu materiale textile ( haine, pături, etc.), deoarece acestea păstrează umiditatea. Recomandăm utilizarea polistirenului pentru protejare.

– nu folosiţi focul şi apă fierbinte pentru a dezgheţa apometrul şi branșamentul. Încercati să le dezgheţaţi cu apă călduţă.

Utilizatorii pot semnala problemele legate de funcţionarea apometrelor la Dispeceratul societăţii –  nr. tel. 0250/820010, 0350/802160.

Conform  Contractului privind furnizarea (distribuirea) apei potabile, canalizarea apei uzate, menajere și meteorice precum şi epurarea acestora în vederea evacuarii în emisar, utilizatorii au obligația să ia măsuri conform recomandărilor operatorului, pentru protecţia contra îngheţului a instalaţiilor de măsurare din căminul de apometru, dacă acesta este amplasat pe proprietatea sa;

De asemenea, înprocesul verbal de montaj al apometrului, este menționat ,,Contorulrămâneîngrijaconsumatorului, iaracestarăspunde de integritatea lui șiprotejareaacestuiaîmpotrivaînghețului.

 Încazulîn care contorul s-a defectatdin vina consumatorului, acesta va achitacostuldeteriorării, inclusivlucrările de demontare, reparare, verificareși remontare. ‘’

Reparațiaapometrelorconstăînînlocuireapieselordeteriorate de înghet.  Fiecarereparaţie a mijlocului de masură este urmată de verificareametrologică. Aceasta este o condiţieimpusă de BiroulRomân de Metrologie.

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *