Autostrada Sibiu-Piteşti…un vis sabotat de mercenari

Gluma secolului: sărbătorim Centenarul, dar Ministerul Finanţelor nu ne vrea uniţi cu Ardealul.

Autostrada Sibiu-Piteşti nu se mai face – ministerele s-au încurcat în proiectele făcute. Avem prea multe. Avem şi finanţare pentru realizarea acestui proiect…interes nu prea avem.

Preşedintele Senatului, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, a declarat proiectul de interes maxim, dar angajaţii Ministerului Transporturilor l-au decretat cu riscuri din cauza unor posibile probleme de mediu….a faunei.

În sertarele celor două ministere se odihnesc vreo trei dosare, unul stă acolo de 30 de ani, un proiect comunistoid  lăsat moştenire de Nicolae Ceauşescu. Uniunea Europeană l-a validat ca fiind cel mai bun, deştepţii din ministere l-au respins din cauza veveriţelor de pe traseu…cică riscă nevroza.

Da, cizmarul ne-a lăsat proiecte şi pentru viitor. Se pare că ştia ce ne aşteaptă.Omul a ridicat o ţară, la propriu, deştepţii care i-au urmat au ridicat ţara în picioare, în pieţele publice.

Doctoranzii de azi, toţi cu trei patru facultăţi, în diferite domenii, îşi plimbă diplomele prin urbe cerşind admiraţia unor concetăţeni pe care nu dau doi bani.E adevărat că urbea îi tratează cu acelaşi ”respect”.

Doar cu ifose şi talente nu poţi să clădeşti o ţară, ai nevoie şi de dorinţa de a face ceva, de a lăsa ceva concret în urma ta.

Talentele sunt bune la cina în familie, nevasta şi odraslele sunt obligate să te suporte. Nu  au unde să fugă pentru că te-au asumat.

Urbea nu are de ce să-ţi cânte osanale. Hârtiile lipite pe pereţii biroului au valabilitate doar în cazul în care pregătirea s-a concretizat într-un proiect public, altfel nu face doi bani.

Dezvoltarea personală, neconcretizată în aceste cazuri, deoarece mîrlănia este o cracteristică de bază, aduce un plus de valoare doar posesorului, nu celorlalţi.

Colecţionarii de diplome ar trebui să priceapă că urbea nu le datorează nimic, nici măcar admiraţie. Efortul a fost strict personal, iar satisfacţia… la fel.

În concluzie, nici după aproape 30 de ani de democraţie originală, deştepţii din guvernele postdecembriste  nu au fost în stare să unească Ardealul cu Ţara Românească, să  facă o autostradă prăpădită pentru dezvoltarea zonei de sud.

Toată gaşca de aleşi preferă să treacă munţii pe o cărare lăsată moştenire de DACI, niciunul nu a susţinut acest proiect, dimpotrivă.

Preşedintele ţării trece săptămânal pe Valea Oltului, dar nu a pus niciodată în discuţie acest aspect.Trece, trece…şi cam atât. Il doare-n cot…daca- l doare.

S-au furat miliarde de euro, bani care au ajuns în conturile unor domni cu ifose de mari politicieni, ţara a rămas pe loc, ba mai mult…involuează rapid.

Băieţii deştepti vor alta rută, nu vor Vâlcea în peisaj, iar băieţii noştri le cântă în strună pentru că au interese comune.

Pentru încă un deceniu, poate chiar mai mult, legătura cu Ardealul se va face tot în 10 ore, fie călare pe tren, fie pe maşina din dotare…cu avionul e mai greuţ…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *