Reprezentanții SC Silva Crisflor i-au asigurat pe locuitorii din Fedeleșoiu că ”nu vor rămâne pe jos”

Duminică, 25 martie, la ora 12.00, în incinta căminului Cultural din satul Fedeleşoiu, a avut loc o întâlnire între cetăţenii satului şi reprezentanţii firmei de transport în comun SC Silva Crisflor SRL.

Întâlnirea a fost mediată de reprezentanţii primăriei Dăeşti şi a avut ca scop clarificarea situaţiei transportului în comun pe rutra Fedeleşoiu – Râmnicu Vâlcea.

Reprezentanţii firmei SC Silva Crisflor SRL au fost destul de deschişi sugestiilor cetăţenilor din satul Fedeleşoiu (Dăeşti).

Cele mai multe întrebări au fost legate de rutele autobuzelor, orele de plecare, atât din satul Fedeleşoiu cât şi retur, preţul biletelor şi abonamentelor, dar şi decontarea acestora.

Conform declaraţiilor, atât ale reprezentanţiilor primăriei, dar şi ai reprezentanţiilor Silva Crisflor SRL, rutele, orele şi preţul biletului/abonamentului nu vor suferii modificări…cel puţin nu în perioada imediat următoare.

În ceea ce priveşte decontarea abonamentelor pentru elevi, acestea nu vor putea fi decontate de firma de transport, ci de unitatea de învâţământ de care aparţin elevii.

”Din ceea ce știm noi până acum, rutele și aici mă refer atât la orele de plecare și venire, cât și la stații în care vom oprii, rămân neschimbate. Încercăm să facem lucrurile în așa fel încât cetățenii din Fedeleșoiu să fie mulțumiți. Nici prețul biletelor și ala abonamentelor nu vor suferii modificări. În ceea ce privește acest ultim aspect, din păcate noi nu putem oferii abonamente la preț redus elevilor deoarece nu primim niciun fel de subvențe, dar din câte știu de pe celelalte rute pe care care acționăm, abonamentele sunt decontate în proporție de 50% de către unitățiile de învățământ.

O noutate față de fosta companie de transport în comun este că vom venii cu abonamente și bilete diferențiate în funcție de stația de la care se urcă și coboară călătorul”, a declarat Silviu Florin Dichel, patronul SC Silva Crisflor.

O altă problemă ridicată de o parte din cetățenii din Fedeleșoiu a fost și cea a navetiștiilor care lucrează pe platforma chimică, dar și a autobzelor de noapte.

”Din păcate nu vom putea efectua curse până pe Platforma Chimică, însă vom face în așa fel încăt să declăm anumite ore, la unele rute pentru a face legătura între autobuzele de combinat și noi.

Vom face cere către Consiliul Județean de a efectua unele curse până pe platforma chimică și sperăm să găsim înțelegere.

O problemă care ne-a fost ridicată de o parte dintre cetățeni a fost legată de transportul la orele de noapte. Vreau să-i asigur pe oameni că nimeni nu va rămâne pe jos. Chiar dacă ultima mașină, cea de 23.20 va circula cu o singură persoană, aceea persoană va ajunge acasă în mod garantat”, completa Silviu Dichel.

Vă reamintim că la data de 20 februarie, Autoritatea Judeţeană de Transport din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea a scos la licitaţie, pe site-ul Agenţiei pentru Agenda Digitală a Românie (A.A.D.R. – S.A.E.T.), cele două trasee judeţene, executate până în prezent de compania de transport în comun a Primăriei Râmnicu Vâlcea, SC ETA SA.

La jumătatea lunii martie au fost declarație câștigători firma Silva-Crisflor SRL, pe traseul Râmnicu Vâlcea – Fedeleșoiu și SC Horas SRL, pe traseul Măgura (Mihăești).

(A.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *