Comuna Șușani într-o permanență ilegalitate

Viceprimarul cu atribuții de primar Gheorghe Constantinescu se crede stăpân peste Primărie

În urmă cu aproximativ două luni, în cadrul ședinței de Consiliu Local al comunei Șușani a fost aprobată noua organigramă de funcționare a Primăriei. La vremea aceea, contabilul Gabriel Florescu dădea sigurări că bugetul Primăriei Șușani poate suporta organigrama, inclusiv creșterile salariale.

Cum socoteala de acasă nu prea coincide cu cea din primărie, la numai două luni viceprimarul cu atribuții de primar Gheorghe Constantinescu a cerut reorganizarea organigramei. Și de data acesta Gabriel Florescu și-a dat acordul, dar menționând faptul că nu este nevoie decât de reducerea unui singur post și anume un lucrător de la impozite și taxe locale.

Viceprimarul cu atribuții de primar Gheorghe Constantinescu a considerat că nu este destul și a mai cerut să fie restructurate alte două posturi, unul de la compartimentul agricultură și un post de electrician.

Nu restructurarea în sine este problema care se ridică, ci faptul că viceprimarul cu atribuții de primar Constantinescu vrea să aplice acestă restructurare prin HCL, fără să consulte Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Conform legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, orice desfințare de post a unui funcționar public trebuie comunicat în prealabil ANFP. Lege care se aplică atât funcționarului de la impozite și taxe, cât și celui de la registrul agricol.

Pe lângă cei doi funcționari viceprimarul cu atribuții de primar Gheorghe Constantinescu are vrea să-l ”restructureze” și pe electrician, însă acesta din urmă este în concediu medical, lucru care îi îngreunează decizia.

Surse din interiorul Primăriei Șușani ne-au declarat că administrația locală ar putea funcționa și cu restructurarea unui singur post, dar cele trei persoane care sunt vizate nu porea le are la inima Gheorghe Constantinescu și vrea să scape de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *