VIDEO: Ilegalităţiile din cadrul primăriei Şuşani continuă: Ameninţări, abuz în serviciu şi răzbunări personale ale viceprimarului cu atribuţii de primar

Viceprimarul cu atribuţii de primar al comunei Şuşani, Gheorghe Constantinescu vrea să desfinţeze trei posturi din organigrama primăriei fără a se gândii la consecinţele acestui lucru.

În ultima şedinţă a Consiliului Local al comunei Şuşani cel mai fierbinte punct de pe ordinea de zi a fost reorganizarea organigramei primăriei prin desfiinţarea a trei posturi şi anume postul de electrician, un post de la compartimentul de taxe şi impozite şi un post de consilier principal la departamentul registru agricol electronic.

Motivaţia viceprimarului Gheorghe Constantinescu, iniţiatorul acestui demers, a fost că „dacă nu desfiiţăm aceste posturi, până la sfârşitul anului primăria intră în incapacitate de plată a salarilor deoarece există un volum scăzut de încasare a taxelor şi impozitelor”. Toate astea în condiţiile în care la începutul acestui an a fost aprobată organigrama primăriei, inclusiv creşterile salariale, iar la vremea aceea contabilitatea dădea asigurări că există bugetul necesar.

Consilierul Constantin Zamfira ameninţat de viceprimar şi alţi consilieri

Consilierul princial în cadrul departamentului Registru Agricol al Primăriei Şuşani este unul dintre cei trei vizaţi de viceprimarul Gheorghe Constantinescu ca fiind pe lista concedierilor.

Zamfira a declarat pentru Info Puls că nu o dată a fost ameninţat atât de actualul primar interimar, cât şi de alţi conislieri din cadrul primăriei.

În data de 26 ianuarie a acestui an, înainte de începerea şedinţei pe comisii a Consiliului Local, în biroul în care îmi desfăşor activitatea conform fisei postului, a intrat Mateescu Ion împreuna cu Mihai Nicolae, Matei Alexandru, Nedelescu Aurelian, Onescu Marian, Oneata Mihai, toţi consilieri locali PNL, în frunte cu Constantinescu Gheorghe care ocupă funcţia de viceprimar cu atributiuni de primar interimar. Am fost ameninţat că îmi vor desfiinţa postul de consilier principal – funcţionar public la compartimentul agricultură pentru că, spuneau ei, noi l-am înfiinţat, tot noi îl desfiinţăm”, a declarat Constantin Zamfira.

Şi la patru luni, Constantinescu, Mateescu şi ceilalţi consilieri s-au ţinut de cuvânt. La şedinţa din 30 apriliei 2018, postul lui Constantin Zamfira era pe lista celor care urmau să fie disponibilizaţi.

În cadrul şedinţei ordinare din data de 30.04,2018, viceprimarul Gheorghe Constantinescu a iniţiat, abuziv şi fals, spun eu, o expunere de motive avand nr. de înregistrare 1897/26.04.2018 privind modificarea şi aprobarea organigramei şi statului de funcţii, prin care propune desfiinţarea postului funcţie publică de consilier principal – funcţionar public la compartimentul agricultură, post pe care figurez eu. Tot acest demers nu respectă prevederile art.107 din Legea nr.188/1999 privind Statutul Funcţionarilor Publici cu modificările şi completările ulterioare, pentru orice modificare a structurii de funcţii publice, autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a solicita Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, avizul”, a completat consilierul Zamfira.

În urma şedinţei ordinare precum şi a votului exprimat “pentru” a fost adoptată Hotărârea nr.24/30.04.2018 în care s-a aprobat desfiinţarea postului de consilier principal – funcţionar public la compartimentul agricultură – registrul agricol electronic, hotărâre care ulterior a fost semnată de către preşedintele de şedinţa, în persoana lui Ion Mateescu, unul din iniţiatorii “ameninţării” din luna ianuarie.

„Vreau să mentionez că toţi consilierii care au votat şi au aprobat acestă hotărâre ştiau că nu respectă nici procedură legală, mai mult ştia ca secretarul U.A.T. Şuşani nu v-a semna pentru legalitate, lucru care s-a şi întâmplat”, a mai spus Consntin Zamfira.

Consilierul principal Zamfira ne-a mai declarat că nu va lăsa lucrurile aşa şi că deja a depus mai multe plângeri către Procuratura Vâlcea, către Prefectura Vâlcea, dar şi către alte organi abilitate.

„Toate aceste demersuri m-au făcut să mă simt umilit. Am fost hărţuit în permanenţă, la fiecare şedinţă din ianuarie şi până în prezent, pe comsii, ordinară sau extraordinară.

Toate aceste lucruri m,-au determinat să depun o plângere împotriva lor pentru infracţiuniile de hărţuire în mod repetat la locul de muncă ce mi-a cauzat o stare de temere, ultraj, în scop de intimidare şi răzbunare, tortură mentală, provocându-mi suferinţe psihice precum şi de intimidare, în drept, fapta constituie infracţiunea de abuz în serviciu.

Eu nu am vrut să se ajungă aici. Tot ce vreau este să-mi desfăşor activitatea în linişte şi pace”, completa consilierul Consntin Zamfira.

Vicele Consntinescu: Asta e hătărârea pe care am luat-o şi gata

Chiar dacă unii consilieri locali au semnalat că nu este legală concedierea consilierului Zamfir, nici preşedintele Ion Mateescu, nici vicele Constantinescu nu au luat cont de asta.

Mai mult, iniţial Ion Mateescu a recunoscut că l-a ameninţat pe Consntin Zamfira în biroul acestuia, întorcând raspunsul prin „am discutat”.

Viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Consntinescu a declarat, în cadrul şedinţei, că „asta e hortărârea pe care am luat-o şi gata…pe mine nu mă interesează baza pe care ca fost înfiinţat, eu vreau restructurare…dacă o să avem nevoie de avizul (avizul ANFP – n.r.)…nu trebuie să dau eu răspuns la acest lucru…are cine controla dacă decizia este legală sau nu…poporul mi-a dat acest drept de a modifica organigrama…”, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Consntinescu, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, din data de 30.04.2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *