După 30 de ani, Justiţia a ajuns menajera penalilor

Este oficial…magistraţii din România au ajuns menajerele politicienilor aflati la putere. Săptămâna aceasta, parlamentarii au votat tacit trei propuneri legislative de modificare a legilor Justiţiei, toate iniţiate de deputatul PSD Cătălin Rădulescu. Prin cele trei modificări…  politicienii cu dosare penale şi-au asigurat liberatatea.

Prima prevede ca apelul la ICCJ soluţionat din 5 judecători să fie declarat în favoarea inculpaţilor, adică al penalilor.

„Completele de 5 judecători soluţionează apelurile şi cererile în cauzele judecate în prima instanţă de Secţia penală a ÎCCJ şi judecă şi alte cauze date în competenţa lor prin lege, precum şi ca instanţă disciplinară. Apelul nu poate fi declarat decât în favoarea inculpatului”.

A doua vizează  modificarea Statutului judecătorilor şi procurorilor şi vizează introducerea Senatului în procedura de numire a procurorilor de rang înalt. Preşedintele ţării a fost scos din joc.

A treia modificare precizează că „inspectorii din cadrul Inspecţiei Judiciare sunt numiţi în funcţie de inspectorul-şef în urma unui concurs, pentru un mandat de 9 ani, dintre judecătorii şi procurorii care au o vechime de cel puţin 12 ani în magistratură, care au cel puţin grad de curte de apel sau parchet de pe lângă curte de apel şi au avut calificativul ‘foarte bine’ în ultimele trei evaluări”.

Trei modificări care facilitează corupţia şi îi  înşurubează pe corupţi în funcţiile de conducere din administraţie.

Trocul cu puterea are de acum o acoperire legală. Politicul a îngropat-o pe Doamna Chioară, a pus-o la lustruit de pantofi. Execrabil statut. Vom avea numai “tarfe” cu statut de “fecioare”, statut legitimat de instanţele de apel din ţară.

Deci…intr-un singur an, în cinstea Centenarului, România s-a ales cu un set complet de legi care încurajează corupţia, o legitimează. Penalii au dreptul să facă ce vor, să fure cât vor pe toată durata vieţii, legea nu-I mai scoate din joc dacă au condamnări penale.

România e o ţară sub asediul mafiei, toate deciziile politice şi legislative duc spre un sistem din care credeam că am scăpat definitiv. Credeam….

Tineretul patriei ar trebui să-şi ia bocceluţa şi să plece spre alte ţări, România de azi şi de mâine aparţine unor ţoape incapabile să dezvolte o ţară, astfel singura şasă de supravieţuire e fuga, evadarea dintr-un sistem canceros, distructiv.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *