Editorial Ionel Gerea: Să freamăte, din nou, Treaptul!

E o vorbă care spune că sângele apă nu se face.

Nu pot să fiu străin de Horezu, pentru că e orașul copilăriei mele.

Nu pot fi străin de Romani, locul unde am văzut lumina zilei cu ani în urmă.

După mulți ani, Horezu meu drag revine în prim-planul fotbalistic românesc. Și o face pas cu pas. Meritul e al tuturor oamenilor de acolo. Primarul Sărdărescu, despre care, sincer, nu credeam că poate fi un împătimit al fotbalului, dar și al lui Adi Popa, pe care îl cunosc de pe când era aici, în Zăvoi.

Adi a făcut un lucru extrem de bun: și-a convins colegii și prietenii de la echipele pe unde a fost (și nu numai), pentru că, de exemplu, din câte știu, Oprescu a venit de la Slatina, să vină să joace la Horezu.

Păi, mai spuneți-mi mie câte echipe se pot lăuda că au în teren jucători care au meciuri la echipe de prima ligă?! Boby Verdeș e un exemplu.

Când eram copil, un eveniment major s-a întâmplat în Treapt. Flacăra juca, în 16-imile Cupei României cu CS Târgoviște, echipă de primă divizie, la care evolua marele Gicu Dobrin. Sigur că formația din Târgoviște a câștigat, 2-0, așa cum, mai târziu, la Drăgășani venea, tot în 16-imi,Oțelul Galați, tot prim-divizionară.

Horezu mai are un pas și intră în Liga a 3-a. Apoi, Doamne ajută, poate ajunge în Liga a 2-a. Pentru tot ceea ce au făcut, pentru strategia care dă roade, merită felicitări atât primarul Sărdărescu dar și cel care e antrenor – jucător, un fel de fac – totul, Adi Popa.

Din toamnă, vrând nevrând, pentru răutăcioși, desigur, polul fotbalului vâlcean se mută în Treapt. Orașul copilăriei mele va găzdui din nou meciuri cu echipe din țară. Deja apar întrebări (deocamdată retorice): dacă Flacăra de azi va face ce a făcut Costel Chelcea și va veni în Zăvoi.

Abia aștept ca Treaptul meu drag să freamăte din nou…Doamne ajută!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *