VIDEO/ FOTO: Într-o şedinţă simbolică a CL Costeşti, comuna condusă de Toma Peştereanu s-a înfrâţit cu localitatea Ostriţa

La sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei şedinţe solemne a Consiliul Local al comunei Costești a fost aprobat proiectul de înfrăţire cu o localitatea Ostriţa, din Ucraina.

Primarul comunei Costeşti, Toma Peştereanu după ce a semnat documentul, ne-a declarat că acestă „înfrăţire” este un moment simbolic, un moment istoric pentru localitatea pe care o conduce, mai ales că în acest an se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

„Este un moment istoric pentru Comuna Costeşti, mai ales că se întâmplă în anul centenar al Marii Uniri. Prin acestă înfrăţire vrem să le arătăm românilor care trăiesc în afara graniţelor că nu i-am uitat. Primăria Costeşti va ajuta primăria Ostriţa, printr-un gest caritabil, să reabiliteze şcoala cu predare în limba română.

În perioada 13-15 iunie, o delegaţie a primăriei Costeşti se va deplasa la Ostriţa – Cernăuţi, unde se va semna din nou documentul, astfel el devenind oficial”, a declarat Toma  Peştereanu, primarul comunei Costeşti.

„Vorbim aceeaşi limbă, avem acelaş sânge, între noi este o legătură puternică. Mă bucur că am semnat acest document”, a declarat primarul localităţii Ostriţa, Vasile Ţurcan în cadrul şedinţei solemne.

Momentul istoric a fost sărbătorit cu un spectacol caritabil numit simbolic „Uniţi în cuget şi simţiri” susţinut de grupul „Perla”, format din profesori și elevi ai Școlii Populare de Artă și Civilizație din Cernăuți, Grupul vocal al ansamblului „Moștenitorii” din Pietrari, „Domnițele” și Ansamblul „Floricica” din Costești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *