FOTO: Timp de două zile la Tomşani a curs miere. Sărbătoarea Fagurele de Aur a ajuns la ediţia cu numărul 48

Pe parcursul a două zile, 9 și 10 iunie 2018, la Tomşani a avut loc cea de a 48-a ediţie a sărbătorii Fagurele de aur

Evenimentul organizat de primarul Dumitru Pearcu şi Consiliul Local al comunei Tomşani a reunit zeci de apicultori din zonă şi nu numai.

Printre invitaţii de marcă s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlceam Constantin Rădulescu, prefectul judeţului, Florian Marin, deputaţii Bogdan Matei şi Vasile Cocoş, dar şi consilieri judeţeni.

„Această localitate şi-a păstrat până astăzi un aspect arhaic al locuirii şi al vieţurii ce-i adaugă un plus de farmec. Aici sunt încă vii obiceiuri şi tradiţii venite din timpuri imemoriale, precum şi unele meşteşuguri tradiţionale, ca prelucrarea lemnului, confecţionarea şiţei, dar şi albinăritul. „Fagurele de Aur” este una dintre cele mai vechi sărbători din judeţ, și atrage an de an mai mulți vizitatori și turiști care vin cu drag aici şi pentru ospitalitatea și frumusețea oamenilor locului. Îl felicit pe domnul primar Dumitru Pearcu pentru primirea călduroasă și Consiliul local pentru organizarea frumosului eveniment!”, a declarat parlamentarul Bogdan Matei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *