Puşca si cureaua lată…ne-am luat-o încă o dată

Am “rezolvat” şi codul de procedură penală, ultimul bastion, vom fi făcuti ca la nufărul chiar de instanţe. Noi, presa, ştim, am trăit astfel de momente, de experienţe în care judecătorii au  reinterpretat legea şi au decis plata unor  despăgubiri morale în lipsa calomniei.

După prima rundă de nervi, chiar şi după a doua, le-am dorit  să-şi bea ceaiul cu Mazăre. Sper în continuare…

Există şi un bine, dar nu pentru noi…pentru penalii din politică. Autorii faptelor de corupţie sau de infracţiuni de drept comun, adică cei care au banii şi influenţa necesară pentru cumpărarea magistraţilor, vor fi scăpaţi de noua procedură penală, recursul nemaifiind posibil.

Decizia primei instanţe rămâne bătută în cuie. O idée genială…pentru combaterea stresului, toti făceau infarct  la cinci minute după trimiterea în judecată.Era păcat să rămânem fără interlopii cocoţaţi la butoanele administraţiilor publice.

Cine-şi cumpără un procuror sau un judecător pentru  prima instanţă…şi-a asigurat cazierul pe toată viaţa.

Pe 10 august,  diasporenii au promis că vor organiza un miting de protest împotriva abuzurilor comise de actuala putere, cam  un milion de “desţeleniţi”, adică nici jumătate dintre cei aruncaţi de sărăcie peste graniţele ţării.

Un demers interesant, cel puţin aşa pare, dacă luăm în calcul faptul că tot ei l-au susţinut pe Traian Băsescu timp de 10 ani.Un deceniu în care fostul marinar ne –a mâncat ficaţii.

Trăim cea mai neagră şi dezumanizantă perioadă din istorie, am ajuns la mâna unor penali care fac ce vor. Nimeni şi nimic nu-i poate împiedica, au ocupat toate punctele cheie.

Avem o ţară în care magistraţii, medicii, profesorii  şi politicienii prestează contra cost, în cel mai mizerabil mod posibil,  toată suflarea gulerelor albe se prostituează la greu, intr-o frenezie totală, la vedere, cu binecuvântarea legii.

Totul e de vânzare, cine nu are bani de dat face împrumut…dacă vrea să rămână în sistem.

Deci, important de reţinut, săptămâna aceasta magistraţii  au fost transformaţi în căţei de pază pentru penalii care vor comite abuzuri… pentru că pot.

Scapă cine poate…şi cum poate…ei şi-au făcut o lege care-i apără, noi am rămas pe dinafară…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *