Editorial Ionel Gerea: Şcoala vâlceană de arbitri are potenţial !

În ultimele două etape din Superligă am fost la câteva meciuri, nu neapărat pentru fenomenul fotbalistic în sine ci, mai ales, să urmăresc şi câţiva arbitri. Fiind început de campionat a devenit o tradiţie, parcă, totuşi, ca arbitri să iasă în evidenţă în sens negativ.

L-am văzut pe Sebi Lăstun. Perfect…chiar dacă unii au fost nemulţumiţi de el, eu continui să cred că Sebi Lăstun poate ajunge mai sus de Liga a 3-a. Are potenţial, are talent şi, mai ales, are voinţa de a progresa.

Despre Cătălin Buşi ce să mai spui?! După ce l-ai văzut conducând un meci de Liga 1, la TV… Buşi rămâne unul dintre cei mai valoroşi arbitri pe care i-a avut Vâlcea. Şi un băiat cu un caracter deosebit…

În runda intermediară, la un meci disputat la Dăeşti, am văzut un băiat, se numeşte Ionuţ Cojocaru. E din Drăgăşani şi are doar 22 de ani. Vă spun, veţi mai auzi de el, dar în sens pozitiv. E talentat, dar uneori arogant. Crescut la şcoala de arbitraj din Oraşul Viilor de Marian Matei, băiatul ăsta are potenţial pentru a face carieră frumoasă în arbitraj. Mai trebuie ca uneori să revină cu picioarele pe pământ, să nu mai fie aşa de înfumurat. Altfel e OK.

Mai e un copil de care îmi place: are doar 17 ani, se numeşte Robert Băltac şi acum face linie. În mintea mea, fără să vreau, îl asociez cu Liceul Energetic, liceu faţă de care am o afinitate aparte, fiind liceul care m-a crescut. Pentru el pun pariu că în scurt timp va ajunge la ligile superioare. E acolo unde trebuie, vede şi judecă fazele exact când şi cum trebuie, se poziţionează perfect la offsid-uri. Şi, repet, are doar 17 ani.

ca o concluzie, deşi nu mai scoate arbitri „pe bandă rulantă”, ca altă dată, şcoala vâlceană de arbitraj continuă să aibă potenţial. Şi să confirme. E rezultatul muncii depuse de dl. Gigi Mosor şi de dl Matei, la Drăgăşani, dar şi de de ceilalţi oameni din echipa asta care se numeşte Comisia Judeţeană de Arbitri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *