Deputatul Dumitru Lovin speră ca Paul Stănescu să ajute la deblocarea proiectului privind amenajarea depozitului ecologic de deşeuri de la Roeşti

Luni, în Parlamentul României, deputatul Dumitru Lovin a ridicat încă o problemă extrem de importantă pentru judeţul Vâlcea. De această dată, a fost vorba despre crearea unui sistem de management al deşeurilor, după mai bine de un deceniu de încercări nereuşite.

Deputatul Dumitru Lovin i-a amintit lui Paul Stănescu faptul că, în urmă cu aproximativ 10 ani, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Consiliul Judeţean Vâlcea semnau contractul de finanţare pentru crearea unui sistem de management al deşeurilor, care presupunea, printre altele, şi realizarea unei staţii de tratare mecano-biologică, la Roeşti. Din păcate, însă, proiectul a fost implementat doar parţial, principala sa componentă – staţia de la Roeşti nefiind realizată nici la ora actuală. Iar asta în condiţiile în care, pentru Vâlcea, a devenit o mare problemă depozitarea gunoiului.

„În ultimii ani, proiectul a fost modificat, fazat, iar în 2017 a fost semnat un nou contract de finanţare, în valoare de 32 de milioane de euro, acesta încadrându-se în exerciţiul financiar 2014-2020. Din nefericire, nici acest proiect, vital pentru judeţul Vâlcea, nu a fost demarat concret şi există temeri că nu va fi realizat la termen sau deloc. În aceste condiţii, vă rog să îmi prezentaţi o situaţie detaliată a acestui proiect, dacă este în grafic, până când trebuie finalizat pentru a nu primi corecţii financiare şi ce trebuie făcut pentru a se implementa în bune condiţii”, i-a cerut parlamentarul lui Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, iar acum aşteaptă informaţiile solicitate, cu speranţa că vor ajuta la deblocarea proiectului de la Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *