Editorial Ionel Gerea: Şcoala vâlceană de arbitraj are, în continuare, potenţial

Uneori sunt tentat să cred că toate ni se-ntâmplă numai nouă. Nouă, vâlcenilor…în sport.

Aici vorbesc concret despre arbitrajul din fotbal. Vâlcea a avut, de-a lungul timpului, arbitri care au făcut performanță și mare performanță și „afară”. Nu mai e nevoie, cred, să amintesc de un Nae Dinescu, Gheorghe Constantin sau Ion Crăciunescu, ultimul aflându-se chiar la centru la un meci de Liga Campionilor.

Încercând să țină, cât de cât, pasul cu predecesorii lor, arbitri vâlceni aflați în activitate fac lucruri frumoase. E adevărat că uneori mai și greșesc. Vorba-ceea, cine nu muncește, nu greșește.

E necesar, însă, pentru că, din păcate, noi suntem „campioni” la aşa ceva, să nu împroșcăm cu noroi toată munca lor, doar pentru a ne răzbuna, într-un fel, pe unele greșeli făcute, sigur, neintenționat.

Nimeni, cred, nu-l poate acuza pe Florin Păunescu, un arbitru asistent de valoare, de rea intenție. Dacă a greșit la un meci, în defavoarea unei echipe, nu a făcut-o intenționat. Poate oboseala a fost un factor important care a dus la acest aspect. cu Florin Păunescu merg până în pânzele albe…e o mândrie pentru vâlceni…faptul că îl vezi la televizor  ar trebui să fie ceva special.

Mai e şi Cătălin Buşi…chiar dacă, prieteneşte, acesta m-a mai şi „certat” pentru anumite lucruri, spun că este unul dintre cei mai valoroşi arbitri pe care i-a avut şi îi are Vâlcea fotbalistică. Un băiat de caracter, plecat în arbitraj de jos, fără „proptele”,dar care a avut puterea să se ridice, de fiecare dată, datorită valorii.

Vâlcea mai are un arbitru care, sigur, ține steagul sus vizavi de arbitrajul vâlcean. Acesta nu are nevoie de „periaj”, pentru că a demonstrat că are valoare. Dovadă că a fost delegat la meciul considerat de mulţi drept derbiul campionatului, în Liga a 2-a, U Cluj – Petrolul. E licenţiat, e profesor de sport şi, în primul rând, ca şi ceilalţi doi de care am amintit, e un caracter. E vorba de Adi Comănescu. Şi el a pornit de jos, iar la o vârstă fragedă a condus destinele sportului vâlcean, fiind director la DJST.

Toţi cei trei continuă, cu succes, tradiţia arbitrajului vâlcean. Sigur, alături de aceştia, sunt alţi copii care încearcă să le calce pe urme. Am spus-o de fiecare dată că-mi place acest puşti, Băltac, mai e Răzvan Mosor, şi alţii care pot face pasul, în curând, spre eşaloanele superioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *